i
Aanmelden

Geïnteresseerd?

Registreer

De introductie van het Makerscollectief binnen het Ministerie van Justitie en Veiligheid

Er is een nieuw initiatief van ambtenaren in dienst bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid en ketenpartners zoals het Openbaar Ministerie, Politie en Reclassering Nederland: het Makerscollectief. Creatieve denkers, ondernemende ontwerpers en enthousiaste doeners verspreid over deze organisaties bundelen hun krachten om aanvullend aan bestaande manieren van werken, op verrassende wijze bij te dragen aan een veilige samenleving.

Type event Symposium
Datum & tijd

2 May 2023 - 12:00 - 17:00

Locatie Ministerie van Justitie en Veiligheid
Turfmarkt 147
2511 DP Den Haag
Onderdeel van Embassy of Safety
Event
De introductie van het Makerscollectief binnen het Ministerie van Justitie en Veiligheid
Onderdeel van Embassy of Safety

Samen met de veiligheidsprofessionals en anderen buiten de organisaties zal het Makerscollectief op een andere manier werken aan vraagstukken waar ze zich voor gesteld zien. Of dit nu gaat om een nieuwe invulling voor de werkstraf, arbeidskrapte in het gevangeniswezen, online criminaliteit of ondermijning. De komende jaren jaagt het Makerscollectief innovatie aan door initiatieven te nemen, kennis te delen en structurele maakruimte te creëren.

Benieuwd geworden? Op zoek naar inspiratie? Heb je ideeën of heb je juist helemaal geen idee? Zou je je willen aansluiten bij het Makerscollectief? Of ben je benieuwd hoe je ruimte voor makerschap kunt creëren in jouw organisatie? Kom dan op 2 mei 2023 naar het Auditorium van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en maak kennis met makers en gelijkgestemde ambtenaren!

Programma:

  • 12.00 uur – Ontvangst met lunch
  • 13.00 uur – Introductie Makerscollectief
    • We gaan dieper in op de toegevoegde waarde van maakkracht bij complexe maatschappelijke vraagstukken. Korte presentaties van inspirerende ontwerpprojecten voor het veiligheidsdomein door direct betrokkenen.
  • 14:30 uur – Rondleiding IN MAKERS WE TRUST expositie van Embassy of Safety in het Atrium
  • 16.00 uur – Netwerkborrel

Locaties

Ministerie van Justitie en Veiligheid
Turfmarkt 147
2511 DP Den Haag

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube