Wat zou jij doen met 1,8 miljoen?

Als je over de schreef gaat, kun je een werkstraf krijgen. Dat betekent dat je een x-aantal uren iets goeds moet doen voor de maatschappij. Maar wat is dat eigenlijk, ‘iets goeds’? En wat vindt de maatschappij ‘iets goeds’? 

Type Project
Onderdeel van Embassy of Safety
Project
Wat zou jij doen met 1,8 miljoen?
Onderdeel van Embassy of Safety

Elk jaar krijgen veroordeelden in Nederland alles bij elkaar 1,8 miljoen uur werkstraf opgelegd. Dat komt overeen met 50.000 fulltime werkweken! Nuttige menskracht die de samenleving goed kan gebruiken. De maatschappelijke impact van wat mensen met een werkstraf doen is niet meteen zichtbaar. Wat doen ze zoal? Ze helpen in verzorgingstehuizen, werken in kringloopwinkels, onderhouden plantsoenen en natuurgebieden, enzovoorts. Een mooie manier om het goed te maken, toch? Wat vind jij? 

Deze vraag legden we voor aan medewerkers van de reclassering en werkgestraften, en stellen we nu ook aan jou. Wat zou jíj doen met 1,8 miljoen uren aan werkstraf? Waar denk jij dat Nederland beter van wordt? Pak een muntje en geef één week aan het doel dat jij het meest waardevol vindt.

Project door: Reclassering Nederland

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube