Embassy of Mobility

Embassy of Mobility

Mobiliteit is een noodzaak. Geen doel. Om de zorg te krijgen die je nodig hebt, op je werk te komen, of met je familie ontspanning op te zoeken ben je ervan afhankelijk. En zo zijn er veel voorbeelden.

In 2020 zijn we geconfronteerd met een nieuwe wereld waarin afstand tussen mensen centraal staat. Dit heeft ons laten zien dat het stilleggen van mobiliteit een grote positieve invloed heeft op het milieu en de leefbaarheid van steden. Deze tijd biedt ons de kans terug naar de tekentafel te gaan om leefbare vormen van mobiliteit te overdenken. We kunnen de ontwerpfout van de vorige eeuw, waarin de auto in urban planning centraal stond, nu herstellen en mobiliteit een essentiële schakel laten zijn voor leefbaarheid.

Wat als leefbaarheid centraal staat bij het ontwerpen van mobiliteit? Wat als mobiliteit zorgt voor beter welzijn en meer verbinding? Wat als mobiliteit als doel heeft om vervoersbewegingen te voorkomen? Wat als mobiliteit een positieve bijdrage levert aan het milieu? Samen met partners gaan we de wegen van de toekomst verkennen. We omarmen de Embassy vanuit een langetermijnperspectief en de experimenteerdrift die daarvoor nodig is.

Brainport is voor ons de regio waarin we gaan experimenteren. Zo blijven we het werken dichtbij huis faciliteren om zodoende het aantal bewegingen in en uit de regio te beperken, ook na COVID-19. We willen kloven dichten door mensen dichter bij elkaar te brengen, bij te dragen aan het milieu door groen te brengen waar eerst auto’s hun plek hadden, en het stimuleren van lokaal ondernemerschap.

Er is geen betere wijze om de toekomst te voorspellen dan deze mede zelf vorm te geven.

Doe jij mee? 

De Embassy is momenteel druk bezig met de doorontwikkeling van het narratief. 

Bekijk ook eens wat we deden in...

De curator van de Embassy of Mobility is Rob Adams. Hij is ontwerper, schrijver, spreker en oprichter van innovatiebureau Six Fingers. Hij houdt zich bezig met hoe en waar vernieuwing ontstaat. Hij is altijd op zoek naar nieuwe theorieën en ideeën die in de wereld ontstaan en bijdragen tot veranderingen in onze samenleving, ons leven en onze manier van werken. Daarnaast geeft Adams les in industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit in Eindhoven en geeft masterclasses/lezingen in design thinking bij diverse organisaties.

Programma

Embassy of Mobility
Projecten
Toon enkel:

Blik voor Groen – Studio 1:1

13 okt 2021

15-minute City – Bygg Architecture & Design

16 okt 2021

City Liveability by Redesign – CLEAR & Street Experiment Tool – SET

16 okt 2021

SmartHubs – AMS Institute

17 okt 2021

De Uitnodigende Kaart

16 okt 2021

De Turnn App

18 okt 2021
Evenementen

Afgelopen

Actueel

Filter op type

 • Nieuws
 • Podcast
 • Redactioneel
 • Video
 • Verwijder filters
Redactioneel

Terugblik 2021: Embassy of Mobility

Video

Bekijk de WDE Talk: Wat als leefbaarheid centraal staat bij het ontwerpen van mobiliteit?

Redactioneel

WDE Spotlight: Bygg Architecture & Design

Video

Curator Tour: Rob Adams laat zien hoe we mobiliteit opnieuw kunnen vormgeven

Nieuws

Met elkaar bepalen wat de toekomstige mobiliteit is

Nieuws

Dit zijn de Labs van de Embassy of Mobility

Nieuws

Embassy of Mobility op DDW

Redactioneel

Mobiliteit opnieuw vormgeven: Nu is hét moment

Dutch Design Week
Nieuws

Dit presenteren de Embassies op Dutch Design Week

Embassy of Mobility
Nieuws

What if Lab en World Design Embassies bundelen krachten in Embassy Labs

Video

Bekijk de WDE Talk: Vormgeven aan een leefbare en gezonde omgeving voor iedereen

Nieuws

Manifest: Mobiliteit vanuit de mens

Redactioneel

Terugblik 2020: Embassy of Mobility

Podcast

Mobility Podcast

Video

Terugkijken: WDE Talks @ Pakhuis de Zwijger: Mobility

Nieuws

“Het gaat om het stellen van de juiste vragen”

Podcast

Gesprekken over de toekomst van mobiliteit

Redactioneel

Van ‘healthy streets’ tot ’15-minutenstad’, een wereldreis langs nieuwe concepten voor mobiliteit

Nieuws

Inspirerende mobiliteit-pilots van Boston tot Bogota. Ga je mee op wereldreis?

Nieuws

Welke impact heeft covid-19 op mobiliteit en de leefbaarheid van steden?

Floris Alkemade
Video

Terugkijken: Virtuele conferentie ‘De kunst van richting te veranderen’

Redactioneel

Terugblik 2019: Embassy of Mobility

Partners van Embassy of Mobility

 • Brainport Eindhoven

  Samenwerken zit in Brainport’s natuur. Dat is de kracht van deze regio. Onze regio. In deze innovatieve technologieregio werken we als denkers en als doeners slim samen. Terwijl wij kijken hoe dingen nóg beter kunnen, kijkt de wereld naar de manier waarop we dat doen. Brainport Eindhoven is namelijk de plek waar we elkaar helpen. Waar bedrijven nieuwe banen creëren op ieder niveau. Of je hier nu studeert, werkt of onderneemt; In Brainport zijn eindeloos veel kansen om te groeien.

  Link to Brainport Eindhoven
 • Rijkswaterstaat

  Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ze beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en –wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken ze aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen en schoon water is en waar je vlot en veilig van A naar B kunt.

  Link to Rijkswaterstaat
 • Van A naar Brainport Link to Van A naar Brainport
 • Six fingers

  Six fingers zijn toekomstarchitecten. Ze dagen bedrijven en sectoren uit om opnieuw en vanuit totale onafhankelijkheid naar hun realiteit te kijken. Samen creëren ze de ‘bouwtekeningen’ die de toekomst concreet vorm geven. Of het nu is in de zorg, financiële dienstverlening of retail.

  Link to Six fingers
 • NS Link to NS
 • EIT Urban Mobility Link to EIT Urban Mobility
 • Gemeente Eindhoven Link to Gemeente Eindhoven
 • Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

  Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is het cultuurfonds voor vormgeving, architectuur, digitale cultuur en alle mogelijke cross-overs.

  Link to Stimuleringsfonds Creatieve Industrie
 • Turnn Link to Turnn
 • Goudappel

  Goudappel gelooft in de kracht van focus en zijn gespecialiseerd in maar één ding: mobiliteit: advies, IT-producten en mobiliteitsdiensten.

  Link to Goudappel
 • CLICKNL

  De creatieve industrie is een aanjager van innovatie. Ze levert mensgerichte oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Om die impact te kunnen blijven leveren, wil CLICKNL, TKI van de topsector Creatieve Industrie, de kennisbasis van de creatieve professional vergroten. Daarmee versterken ze de sector, en het innovatievermogen van Nederland.

  Link to CLICKNL
 • Dutch Design Foundation

  Dutch Design Foundation (DDF) is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van designers om de wereld een betere plek te maken. DDF biedt designers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform.

  Link to Dutch Design Foundation
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube