Welkom bij
The Embassy of Mobility

Dit jaar zijn we hard geconfronteerd met een nieuwe wereld waarin afstand tussen mensen centraal staat en individuele vormen van mobiliteit de voorkeur krijgen. Wat we ook zien is dat het stilleggen van mobiliteit een grote positieve invloed heeft op het milieu en de leefbaarheid van steden. We worden gedwongen terug naar de tekentafel te gaan en openbare mobiliteitsvormen te overdenken.

Voorgaande jaren

De Embassy of Mobility maakt in 2020 een tour over de wereld en bekijkt de gevolgen van Covid-19 op mobiliteit. Hoe adaptief en wendbaar zijn onze mobiliteitssystemen eigenlijk, en hoe beïnvloeden ze onze kwaliteit van leven? Samen met relevante partners halen we voorbeelden op en delen we inzichten. Dit vormt samen met een uitgebreid onderzoek de basis voor de virtuele tentoonstelling die we tijdens DDW presenteren.

De Embassy of Mobility staat voor mobiliteit waarbij maatschappelijke impact centraal staat: bereikbaarheid, duurzaamheid, veiligheid en gezondheid. Ten tijde van Covid-19 zet dit ons soms voor moeilijke keuzes, maar ons uitgangspunt van mobiliteit blijft de leefbaarheid van steden en buitengebieden. Hoe maken we gebruik van het openbaar vervoer in de 1,5 meter samenleving? Kiezen we voor minder emissie of voor gebruiksgemak en betaalbaarheid? Wat betekent dit voor de verbinding tussen landen en continenten? De Embassy of Mobility zoekt samen met partners en ontwerpers naar inspirerende oplossingsrichtingen in deze nieuwe wereld van mobiliteit die is ontstaan sinds de Covid-19 crisis.

Voorgaande jaren

Programma

Embassy of Mobility
Themes
Theme

Mobiliteit

Theme

De stad past zich aan

Theme

Mobiliteit past zich aan

Theme

Nieuwe parameters

Projects
Toon enkel:
 • De stad past zich aan
 • Mobiliteit past zich aan
 • Nieuwe parameters
Mobiliteit past zich aan

Arrivals coronaproof bussen

14 okt 2020
Nieuwe parameters

Bijzondere wandeling in Parc de la Distance

14 okt 2020
De stad past zich aan

Digitale expeditie op de Faeröer eilanden

14 okt 2020
Mobiliteit past zich aan

GoinGDutch

14 okt 2020
Nieuwe parameters

IoMob

14 okt 2020
De stad past zich aan

Meer fietsen in Milaan

14 okt 2020
Nieuwe parameters

Meer ruimte en afstand in Healthy Streets

14 okt 2020
De stad past zich aan

Parijs

14 okt 2020
Mobiliteit past zich aan

Pure Skies biedt nieuwe vliegervaring

14 okt 2020

Afgelopen

Topics
Toon enkel:
 • Longread
 • Nieuws
 • Podcast
 • Video
Nieuws

Manifest: Mobiliteit vanuit de mens

25 feb 2021
Podcast

Mobility Podcast

8 dec 2020
Video

Terugkijken: WDE Talks @ Pakhuis de Zwijger: Mobility

4 dec 2020
Nieuws

“Het gaat om het stellen van de juiste vragen”

27 okt 2020
Podcast

Gesprekken over de toekomst van mobiliteit

22 okt 2020
Longread

Van ‘healthy streets’ tot ’15-minutenstad’, een wereldreis langs nieuwe concepten voor mobiliteit

15 okt 2020
Video

Terugkijken: Kick-off Pakhuis de Zwijger

15 okt 2020
Nieuws

Inspirerende mobiliteit-pilots van Boston tot Bogota. Ga je mee op wereldreis?

15 okt 2020
Nieuws

Welke impact heeft covid-19 op mobiliteit en de leefbaarheid van steden?

21 sep 2020

Partners of Embassy of Mobility

 • Rijkswaterstaat

  Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ze beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en –wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken ze aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen en schoon water is en waar je vlot en veilig van A naar B kunt.

  Link to Rijkswaterstaat
 • Brainport Eindhoven

  Samenwerken zit in onze natuur. Dat is de kracht van deze regio. Onze regio. In deze innovatieve technologieregio werken we als denkers en als doeners slim samen. Terwijl wij kijken hoe dingen nóg beter kunnen, kijkt de wereld naar de manier waarop we dat doen. Brainport Eindhoven is namelijk de plek waar we elkaar helpen. Waar bedrijven nieuwe banen creëren op ieder niveau. Of je hier nu studeert, werkt of onderneemt; In Brainport zijn eindeloos veel kansen om te groeien.

  Link to Brainport Eindhoven
 • Eindhoven Airport

  Eindhoven Airport verbindt Brainport met Europa en de rest van de wereld en maakt de regio internationaal bereikbaar. Uitgangspunt daarbij is dat dat gebeurt in balans met de omgeving. De meerwaarde van Eindhoven Airport is dat ze met hun activiteiten en faciliteiten bijdragen aan de internationale toegankelijkheid en bereikbaarheid van ons verzorgingsgebied.

  Link to Eindhoven Airport
 • Six fingers

  Six fingers zijn toekomstarchitecten. Ze dagen bedrijven en sectoren uit om opnieuw en vanuit totale onafhankelijkheid naar hun realiteit te kijken. Samen creëren ze de ‘bouwtekeningen’ die de toekomst concreet vorm geven. Of het nu is in de zorg, financiële dienstverlening of retail.

  Link to Six fingers
 • Dutch Design Foundation

  Dutch Design Foundation (DDF) is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van designers om de wereld een betere plek te maken. DDF biedt designers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform.

  Link to Dutch Design Foundation
 • CLICKNL

  De creatieve industrie is een aanjager van innovatie. Ze levert mensgerichte oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Om die impact te kunnen blijven leveren, wil CLICKNL, TKI van de topsector Creatieve Industrie, de kennisbasis van de creatieve professional vergroten. Daarmee versterken ze de sector, en het innovatievermogen van Nederland.

  Link to CLICKNL

Blijf op de hoogte.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

icon-arrow-thin icon-close-super-thin