Embassy of Mobility

Welkom bij
The Embassy of Mobility

Mobiliteit is een noodzaak. Geen doel. Om de zorg te krijgen die je nodig hebt, op je werk te komen, of met je familie ontspanning op te zoeken ben je ervan afhankelijk. En zo zijn er veel voorbeelden.

Voorgaande jaren

In 2020 zijn we geconfronteerd met een nieuwe wereld waarin afstand tussen mensen centraal staat. Dit heeft ons laten zien dat het stilleggen van mobiliteit een grote positieve invloed heeft op het milieu en de leefbaarheid van steden. Deze tijd biedt ons de kans terug naar de tekentafel te gaan om leefbare vormen van mobiliteit te overdenken. We kunnen de ontwerpfout van de vorige eeuw, waarin de auto in urban planning centraal stond, nu herstellen en mobiliteit een essentiële schakel laten zijn voor leefbaarheid.

Wat als leefbaarheid centraal staat bij het ontwerpen van mobiliteit? Wat als mobiliteit zorgt voor beter welzijn en meer verbinding? Wat als mobiliteit als doel heeft om vervoersbewegingen te voorkomen? Wat als mobiliteit een positieve bijdrage levert aan het milieu? Samen met partners gaan we de wegen van de toekomst verkennen. We omarmen de Embassy vanuit een langetermijnperspectief en de experimenteerdrift die daarvoor nodig is.

Brainport is voor ons de regio waarin we gaan experimenteren. Zo blijven we het werken dichtbij huis faciliteren om zodoende het aantal bewegingen in en uit de regio te beperken, ook na COVID-19. We willen kloven dichten door mensen dichter bij elkaar te brengen, bij te dragen aan het milieu door groen te brengen waar eerst auto’s hun plek hadden, en het stimuleren van lokaal ondernemerschap.

Er is geen betere wijze om de toekomst te voorspellen dan deze mede zelf vorm te geven.

Doe jij mee? 

De curator van de Embassy of Mobility is Rob Adams. Hij is oprichter van innovatiebureau Six Fingers en houdt zich bezig met hoe en waar vernieuwing ontstaat.

Voorgaande jaren
Programma

Op dit moment is er geen programma voor deze Embassy. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven of lees hier wat we voorgaande jaren hebben gedaan.

2020
Een tour over de wereld
View the longread
2019
Over het leven, niet over mobiliteit
View the longread

Afgelopen

Topics
Toon enkel:
 • Longread
 • Nieuws
 • Podcast
 • Video
Embassy of Mobility
Nieuws

What if Lab en World Design Embassies bundelen krachten in Embassy Labs

28 jun 2021
Video

Bekijk de WDE Talk: Vormgeven aan een leefbare en gezonde omgeving voor iedereen

6 mei 2021
Nieuws

Manifest: Mobiliteit vanuit de mens

25 feb 2021
Podcast

Mobility Podcast

8 dec 2020
Video

Terugkijken: WDE Talks @ Pakhuis de Zwijger: Mobility

4 dec 2020
Nieuws

“Het gaat om het stellen van de juiste vragen”

27 okt 2020
Podcast

Gesprekken over de toekomst van mobiliteit

22 okt 2020
Longread

Van ‘healthy streets’ tot ’15-minutenstad’, een wereldreis langs nieuwe concepten voor mobiliteit

15 okt 2020
Nieuws

Inspirerende mobiliteit-pilots van Boston tot Bogota. Ga je mee op wereldreis?

15 okt 2020
Nieuws

Welke impact heeft covid-19 op mobiliteit en de leefbaarheid van steden?

21 sep 2020
Floris Alkemade
Video

Terugkijken: Virtuele conferentie ‘De kunst van richting te veranderen’

19 jun 2020

Partners of Embassy of Mobility

 • Rijkswaterstaat

  Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ze beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en –wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken ze aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen en schoon water is en waar je vlot en veilig van A naar B kunt.

  Link to Rijkswaterstaat
 • Brainport Eindhoven

  Samenwerken zit in onze natuur. Dat is de kracht van deze regio. Onze regio. In deze innovatieve technologieregio werken we als denkers en als doeners slim samen. Terwijl wij kijken hoe dingen nóg beter kunnen, kijkt de wereld naar de manier waarop we dat doen. Brainport Eindhoven is namelijk de plek waar we elkaar helpen. Waar bedrijven nieuwe banen creëren op ieder niveau. Of je hier nu studeert, werkt of onderneemt; In Brainport zijn eindeloos veel kansen om te groeien.

  Link to Brainport Eindhoven
 • Eindhoven Airport

  Eindhoven Airport verbindt Brainport met Europa en de rest van de wereld en maakt de regio internationaal bereikbaar. Uitgangspunt daarbij is dat dat gebeurt in balans met de omgeving. De meerwaarde van Eindhoven Airport is dat ze met hun activiteiten en faciliteiten bijdragen aan de internationale toegankelijkheid en bereikbaarheid van ons verzorgingsgebied.

  Link to Eindhoven Airport
 • Six fingers

  Six fingers zijn toekomstarchitecten. Ze dagen bedrijven en sectoren uit om opnieuw en vanuit totale onafhankelijkheid naar hun realiteit te kijken. Samen creëren ze de ‘bouwtekeningen’ die de toekomst concreet vorm geven. Of het nu is in de zorg, financiële dienstverlening of retail.

  Link to Six fingers
 • Dutch Design Foundation

  Dutch Design Foundation (DDF) is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van designers om de wereld een betere plek te maken. DDF biedt designers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform.

  Link to Dutch Design Foundation
 • CLICKNL

  De creatieve industrie is een aanjager van innovatie. Ze levert mensgerichte oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Om die impact te kunnen blijven leveren, wil CLICKNL, TKI van de topsector Creatieve Industrie, de kennisbasis van de creatieve professional vergroten. Daarmee versterken ze de sector, en het innovatievermogen van Nederland.

  Link to CLICKNL

Blijf op de hoogte.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

icon-arrow-thin icon-close-super-thin