Hek yes!

Steeds vaker wordt er gebouwd in gebieden waar mensen al wonen. Dit betekent dat de openbare ruimte soms lange tijd wordt ingenomen door bouwplaatsen, wat niet altijd prettig is voor bewoners.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Mobility
Project
Hek yes!
Onderdeel van Embassy of Mobility

Om deze situatie te verbeteren, maken we van overtollig bouwmateriaal en hekken meubels en speeltoestellen op wielen, Hek, Yes! Deze objecten markeren ruimte voor de buurt. Je kunt ermee spelen of aan picknicken. Omdat ze wielen hebben, staan ze nooit in de weg en zijn ze altijd beschikbaar.

De beweegbare hekken vormen een onderhandelingstool voor bewoners en bouwvakkers. Het gebruik van de hekken laat zien welke activiteiten populair zijn in de buurt. Designers van de toekomstige openbare ruimte kunnen hiermee rekening houden in hun ontwerpen. Zodra de bouw is voltooid, reizen de hekken door naar de volgende bouwplaats.

Project door: Tessa Steenkamp, Bits of Space

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube