De toekomst van het samen werken

Het College van Rijksadviseurs doet acht aanbevelingen voor de manier waarop de rijksoverheid in de toekomst (samen) werkt en haar kantoorportefeuille beheert. Tijdens de coronapandemie leek thuiswerken een tijdelijke oplossing. Nu blijkt hybride werken een blijvende verandering, ondersteund door digitalisering en technologisering.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Mobility
Project
De toekomst van het samen werken
Onderdeel van Embassy of Mobility

Het Rijksvastgoedbedrijf beheert bijna twaalf miljoen vierkante meter vastgoed verspreid over heel Nederland. Zeventien procent daarvan is kantoorruimte. Welke impact heeft hybride werken op de vastgoedportefeuille van het Rijk en andere overheidsinstanties?

Op initiatief van Rijksbouwmeester Francesco Veenstra heeft een groep experts, ontwerpers en ambtenaren de toekomst van (samen)werken voor de rijksoverheid verkend. Drie ontwerpbureaus Komovo, Studio Lonk, Lilith Ronner Van Hooijdonk, Studio Anne Dessing en Dirk Vis, verbeeldden die toekomst in ontwerpend onderzoek. Deze verkenningen vormen de basis van het advies.

Project door: College van Rijksadviseurs, Atelier Rijksbouwmeester

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube