Inspirerende mobiliteit-pilots van Boston tot Bogota. Ga je mee op wereldreis?

De Embassy of Mobility maakt in 2020 een tour over de wereld en bekijkt de gevolgen van Covid-19 op mobiliteit. Hoe adaptief en wendbaar zijn onze mobiliteitssystemen eigenlijk, en hoe beïnvloeden ze onze kwaliteit van leven? De Embassy nodigt bezoekers uit voor een virtuele wereldreis

Type Actueel
Gepubliceerd op 15 Oktober 2020
Onderdeel van Embassy of Mobility
Actueel
Inspirerende mobiliteit-pilots van Boston tot Bogota. Ga je mee op wereldreis?
Onderdeel van Embassy of Mobility

Hoe kunnen mobiliteitssystemen bijdragen aan de leefbaarheid van mensen in de stad en het dorp? De Embassy of Mobility wil dat de komende tijd onderzoeken door middel van verschillende experimenten in de Brainportregio. Al diende de grootste testcase zich natuurlijk vanzelf aan in maart van dit jaar. Curator Rob Adams: “Door corona zag je in een klap de impact van ons vervoer op onze omgeving.”

Photo by Roman Koester

Adams verzamelde samen met de partners van de Embassy inspirerende projecten van hoe er wereldwijd gewerkt wordt aan mobiliteitssystemen waarbij de maatschappelijke impact centraal. Een voorbeeld is het initiatief van de Parijse burgemeester Anne Hidalgo. Zij stelt dat steden nu ontworpen worden met de auto in ons achterhoofd. Haar voorstel is een ’15-minutenstad’, waarbij alle voorzieningen binnen een kwartier bereikbaar zijn met het openbaar vervoer, lopend of met de fiets. 

Van 17 t/m 25 oktober is de wereldreis te beleven via de website van de Embassy of Mobility. Op maandag 19 oktober is er een inspirerende talk over de toekomst van emissieloze mobiliteit, waarbij vervoersbewegingen van verschillende modaliteiten zich rondom hubs afspelen. Na DDW zullen er meet-ups worden georganiseerd over de mobiliteitsexperimenten die het komend jaar gaan plaatsvinden in de Brainportregio. De resultaten daarvan zijn te zien op Dutch Design Week 2021.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube