Veló Monó Lena – Tactical Urbanism Project

Micromobiliteit, en vooral fietsen, groeit snel als gevolg van de coronapandemie, de sterk stijgende brandstofprijzen en de trend van een gezondere levensstijl. De ontwikkeling van stedelijke fietsinfrastructuur kan niet op gelijk tempo meegroeien, omdat het lastig is om op elke drukke locatie fietsvoorzieningen aan te leggen. Dit geldt vooral voor steden waar de fiets als dagelijks vervoermiddel geen lange traditie kent.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Mobility
Project
Veló Monó Lena – Tactical Urbanism Project
Onderdeel van Embassy of Mobility

Dit project maakt gebruik van de flexibele aanpak van ’tactical urbanism’ als tijdelijke oplossingen voor de ontwikkeling van fietsinfrastructuur. Vanuit het perspectief van fietsers bekeken, komen twee belangrijke knelpunten naar voren: opslag en veiligheid. Deze twee factoren kunnen worden aangepakt met flexibele en tijdelijke oplossingen die voor dit doel zijn ontwikkeld: mobiele fietsenstalling VELÓ, mobiele fietsstandaard MONÓ, en de verwijderbare fietsstrookafscheider LENA. Ze zijn al geplaatst op tijdelijke openbare ruimtes en pop-up evenementen in Boedapest. VELÓ kan nu ook worden getest door bezoekers aan Dutch Design Week. 

Project door: Péter István Varga, Márk Nagy-Mihály

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube