i
Tickets

Geïnteresseerd?

Bestel tickets

Embassy of Urban Mobility conferentie

Type event Conference
Datum & tijd

25 Okt 2022 - 09:30 - 12:00

Locatie Natlab
Kastanjelaan 500
5616 LZ Eindhoven
Onderdeel van Embassy of Mobility
Event
Embassy of Urban Mobility conferentie
Onderdeel van Embassy of Mobility

Steden zijn een van de belangrijkste uitvindingen van de mens. We groeien er in op, wonen, werken en leren er en hebben er lief. De afgelopen decennia werd mobiliteit steeds meer gedreven door het idee van ‘smart cities.’ Technologie als doel in plaats van middel met efficiency van het systeem als uitkomst.

Er zijn grote vraagstukken rondom verstedelijking en de verbinding tussen steden. Mobiliteit is de sterke verbindende factor tussen de thema’s verstedelijking, infrastructuur en openbare ruimte. Deze tijd biedt de kans terug naar de tekentafel te gaan om leefbare steden te overdenken. En maakt het mogelijk de ontwerpfout van de vorige eeuw, waarin eenzijdig de efficiëntie van het mobiliteitssysteem centraal stond, te herstellen.

De bril waarmee jij naar de wereld kijkt is gekleurd. Net als de efficiency bril waarmee we als maatschappij naar mobiliteit kijken. Meestal hebben we niet door dat we met een eigen bril naar de wereld kijken. Vandaag wel, want we gaan met drie nieuwe brillen naar de wereld van mobiliteit kijken. Laat je verrassen op deze ochtend. En kijk naar een wereld die wellicht nog niet van jou is, en juist daardoor nieuwe perspectieven kan tonen.

Tijdens de conferentie zullen we mobiliteit door drie lenzen benaderen. De eerste lens: Biomimicry, de natuur om ons heen. Hoe organiseren andere organismen mobiliteit? Wat valt op? Welke lessen moeten we uit de natuur trekken? De tweede lens: Geluk. Hoe hebben we dat vroeger opgebouwd? Welke vervoermiddelen gebruikten we in het verleden? Wat zijn de lessen uit het verleden? De derde lens: De wereld van verandering in het nu. Hoe kun je een systeem van binnenuit veranderen? Welke obstakels overwin je, en hoe krijg je mensen in beweging om een nieuwe wereld te accepteren?

Met bijdragen van o.a. Saskia van den Muijsenberg, Ruut Veenhoven en Sune Knudsen. Monique Esselbrugge (Dr.), Wethouder Mobiliteit van Gemeente Eindhoven opent de conferentie.

Programma

9:30 uur   – Inloop
10:00 uur – Start conferentie
12:00 uur – Koffie*

*Het is mogelijk om een verzorgde lunch te ontvangen. Dit wordt verzorgd voor EIT Urban Mobility. Meld je daarvoor hier aan.

Locaties

Natlab
Kastanjelaan 500
5616 LZ Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube