i
Aanmelden

Geïnteresseerd?

Registreer

Slimroosteren 2.0

Stelling: “Het is uiteindelijk noodzakelijk om forenzen en studenten te spreiden in de spits om kwaliteit en doorstroming te houden voor alle vervoersmodaliteiten”

Type event Event
Datum & tijd

23 Okt 2023 - 14:15 - 16:00

Locatie DONNA
Philitelaan 57
5617 AK Eindhoven
Onderdeel van Embassy of Mobility
Event
Slimroosteren 2.0
Onderdeel van Embassy of Mobility

Steden met grotere onderwijs instellingen hebben in de ochtend te maken met een hyperspits. Forensen en studenten zitten letterlijk bijna bijelkaar op schoot in het OV of rijden elkaar in de wielen met auto en fiets. Dit gebeurt zowel naar de stad toe als in de stad zelf. Door die grote vervoersstromen in tijd te scheiden zal dereiskwaliteit en veiligheid voor de reizigers verbeteren. Volgens een eerste inschatting is een verlaging van de hyperspits van 30-40% haalbaar.

Onder de naam Slimroosteren 2.0 is er een Quick scan uitgevoerd door Mobinck, in opdracht van het samenwerkingsverband Duurzaam Bereikbaar Heijendaal in Nijmegen. Diverse stakeholders zijn gevraagd naar de (on)mogelijkheden van het 1 uur naar achteren plaatsen van groepsgericht onderwijs voor MBO/HBO en WO naar het tijdvak 9.30/10-18.00/30 in plaats van 8.30/9.00-17.00/30.

In deze bijeenkomst worden de bevindingen van Mobinck gepresenteerd en gaan we met de aanwezigen in gesprek over de bevindingen en ook over het vraagstuk hoe deze ook sociale verandering landelijk verder te brengen. Je bent welkom om aan te sluiten

Locaties

DONNA
Philitelaan 57
5617 AK Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube