Embassy of Mobility op DDW

Op een grote maquette van de Brainport regio kun je op Dutch Design Week de impact zien van een nieuw ontwerp van mobiliteit. Wat gebeurt er in een stad als de auto’s minder prominent aanwezig zijn en er meer ruimte komt voor mensen? Hoe ziet een groenere wijk er precies uit? Wat doet het met de files als we allemaal dichter bij huis werken? Dat laat de expositie van de Embassy of Mobility zien in het Klokgebouw op Strijp-S.

Type Actueel
Gepubliceerd op 11 Oktober 2021
Onderdeel van Embassy of Mobility
Actueel
Embassy of Mobility op DDW
Onderdeel van Embassy of Mobility

De ontwerpers en partners van de Embassy of Mobility werden aan het denken gezet door de coronacrisis. Het verkeer lag zo goed als stil en daarmee was er meer ruimte voor mensen en de natuur. Tijd om terug te gaan naar de tekentafel, vond Rob Adams, curator van de Embassy of Mobility en oprichter van innovatiebureau Six Fingers. De Embassy onderzoekt hoe mobiliteit een positieve bijdrage kan leveren aan de leefbaarheid in een stad en aan het milieu. “We willen steden herontwerpen, helemaal volgens een nieuw principe”, stelt Adams. “Voorheen stond de auto centraal in het ontwerp van een stad, wij willen nu de mens centraal zetten.”

Veranderingen inzichtelijk maken

Dat doet de Embassy met een viertal projecten om steden groener te maken, voetgangers en fietsers meer ruimte te geven en de drukte te verminderen. Deze projecten lopen het hele jaar door. Er worden verschillende experimenten uitgevoerd in de Brainport regio om te zien wat het effect is op de omgeving. Op DDW kun je de ideeën van ontwerpers via een lichtshow zien op de maquette van de Brainport regio. “We willen de veranderingen inzichtelijk maken en een discussie starten”, zegt Adams. “Dit moet uiteindelijk leiden tot veranderingen in de mobiliteit die de leefbaarheid van een stad en de wereld ten goede komen.”

In gesprek

Naast de expositie organiseert de Embassy of Mobility ook een conferentie. Het event is op 21 oktober. Er zijn verschillende sprekers die vertellen over hun visie op mobiliteit. Er is dan ook ruimte om met elkaar in discussie te gaan. Via de pagina van de Embassy of Mobility kun je je aanmelden voor de conferentie. Daarnaast neemt de Embassy of Mobility deel aan een virtuele talk, DRIVE 2021, op 18 oktober. 

De Embassy is te bezoeken van 16 t/m 24 oktober in Hal 3 van het Klokgebouw. 

Downloads

  • DDW plattegrond 0.43mb Download
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube