The romance of the journey

De Romance of the Journey (Romantiek van de reis) vloeit voort uit een naadloze reiservaring, op verschillende schaalniveaus en naar verschillende plekken in de stad. Mobiliteit is een dagelijks onderdeel van de moderne samenleving, net als wonen, werken en recreƫren. Ontwerp van mobiliteit zou mensen dan ook een (zintuiglijke) ervaring moeten bieden die past bij hun persoonlijke behoeften en activiteiten. Tegelijkertijd heeft de mobiliteitsinfrastructuur grote gevolgen op stadsschaal.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Mobility
Project
The romance of the journey
Onderdeel van Embassy of Mobility

In de Embassy of Mobility 2023 nemen we je mee in de Romance of the Journey. Van het interactieve model Journey to the Future (Reis naar de Toekomst) dat een naadloze reiservaring in verschillende contexten presenteert (stadscentrum, stadsrand, landelijk gebied), tot video’s en virtuele presentaties van een nieuw treininterieur, speciaal ontworpen voor de verschillende behoeften van reizigers. En van het station van Kaohsiung in Taiwan dat bijdraagt aan hoogkwalitatieve openbare ruimte en het activeren van de lokale gemeenschap, tot de visie voor de spoorzone van Dordrecht, boordevol ruimtelijke kansen op het gebied van bereikbaarheid, klimaatadaptatie, huisvesting en sociaaleconomische ontwikkelingen. Wij geloven dat je de toekomst het beste kunt voorspellen door die toekomst te ontwerpen!

Project door: Mecanoo

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube