Embassy of Mobility – Conferentie

Wat als leefbaarheid centraal staat bij het ontwerpen van mobiliteit? Als het juist positief zou bijdragen aan het milieu? Of als doel zou hebben om vervoersbewegingen te voorkomen?

Type event Conference
Datum & tijd

20 Okt 2021 - 14:00 - 16:00

Locatie Entresol, Klokgebouw
Klokgebouw 50
5617 AB Eindhoven
Onderdeel van Embassy of Mobility
Event
Embassy of Mobility – Conferentie
Onderdeel van Embassy of Mobility

De wereldwijde coronapandemie heeft iedereen geconfronteerd met een nieuwe wereld. We hebben kunnen zien dat het stilleggen van mobiliteit een positieve invloed heeft op het milieu en de leefbaarheid van steden. Waar mobiliteit tot nu toe vooral als doel had om mensen en goederen zo efficiënt mogelijk van A naar B te brengen, is het nu tijd voor het stellen van nieuwe vragen. Deze tijd biedt de kans terug naar de tekentafel te gaan om mobiliteit te herontwerpen en mobiliteit een essentiële schakel te laten zijn voor de kwaliteit van leven. 

Graag nodigen we jou persoonlijk uit om de toekomst van mobiliteit te verkennen tijdens de Embassy of Mobility Conferentie & Tour, op woensdag 20 oktober in Eindhoven.

Programma Conferentie

13.30 – 14.00 Inloop

14.00 – 16.00 Embassy of Mobility – Conferentie
Moderator: Rob Adams, curator van de Embassy of Mobility
Keynote: Prof. ir. Matthijs van Dijk, hoogleraar Mobility Design aan de TU Delft, faculteit Industrieel Ontwerpen.

Sprekers, ontwerpers, beleidsmakers en bewoners gaan in gesprek over de Embassy Labs:

Omgekeerde vervoerspiramide
Nu is in steden de efficiëntie voor de auto nog het uitgangspunt waar de stad op is ingericht. Dit willen we in de Embassy of Mobility doorbreken om zo niet efficiëntie, maar de leefbaarheid als uitgangspunt te nemen.

Faciliteiten 15 minuten stad
Welke faciliteiten in de buurt zorgen ervoor dat bewoners van een stad hun bewegingen gaan beperken tot 15 minuten, of fietsen? En, is het mogelijk een stad te bevoorraden met producten uit een straal van 15 minuten rijden? Ontwerpstudio BYGG presenteert de uitkomsten van dit Embassy Lab uitgevoerd in de Achtse Barrier.

Blik voor Groen
Blik voor Groen vervangt de ruimte voor auto’s met groen. En is erop gericht een groot deel van de publieke ruimte die de auto inneemt, terug te geven aan bewoners en daarmee de kwaliteit van leven te vergroten. Studio 1:1 presenteert de resultaten van het inventarisatie onderzoek.

Uit-huis-werkplekken
De uit-huis-werkplek is een gebouw waar mensen kunnen werken in een professionele omgeving. Dit zorgt voor interactie en een gezonde werkplek, iets wat velen tijdens Corona gemist hebben. Rijkswaterstaat kondigt dit Embassy Lab aan. 

16.00 – 17.00 Netwerkborrel

Direct registreren

Eventgegevens

  • Datum: woensdag 20 oktober 2021
  • Locatie: De Conferentie wordt gehouden in Entresol – Klokgebouw 50, 5617 AB Eindhoven. Het verzamelpunt van de tour staat op het aparte Tour ticket. 
  • Neem je ticket mee, dit is jouw entreebewijs
  • Deze conferentie is in het Engels
  • Dit evenement is toegankelijk na controle van de Corona QR-code en legitimatiebewijs. Dit op basis van de geldende coronaregels. 

Meer informatie

Heb je vragen? Mail dan naar wde@dutchdesignfoundation.com.

Locaties

Entresol, Klokgebouw
Klokgebouw 50
5617 AB Eindhoven

Plan je route

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube