Äventyrsorkestern

Stap in een avontuurlijke ontdekkingstocht door een onzichtbare wereld van geluid in de stad Umeå. Wandel door de straten en de natuur en ervaar hoe jouw bewegingen het geluidslandschap om je heen beïnvloeden. Äventyrsorkestern, een speels en regelvrij orkest, neemt je mee op een interactieve reis waarin je wordt uitgenodigd om je omgeving op een nieuwe manier te ervaren.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Mobility
Project
Äventyrsorkestern
Onderdeel van Embassy of Mobility

Wat gebeurt er als je het geluid van de cello volgt? En hoe beïnvloeden je bewegingen het geluidslandschap? Vouw de kartonnen luisterschelp, open de app op je smartphone, stop ‘m in de schelp en ga!

Äventyrsorkestern is speciaal ontworpen voor de kinderen van de Zweedse stad Umeå. Het doel: hen op een speelse, kunstzinnige manier met meer aandacht te laten bewegen door hun dagelijkse omgeving. Het project kwam tot stand in samenwerking met RISE (Research Institutes of Sweden) en de gemeente Umeå, als onderdeel van het project Social Progress Innovation Sweden.

Project door: Tjeu van Bussel, Research Institutes of Sweden (RISE), Andreas Estensen, Umeå Kommun

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube