Roodrunner

RoodRunner is een elektrische bezorgdriewieler voor postbezorging, in 2000 ontwikkeld door Springtime Design voor PTT Post / Koninklijke Nederlandse Post (nu PostNL). Het was de eerste elektrisch aangedreven cargofiets met innovaties zoals Ackermann-besturing (met veel betere rijeigenschappen in vergelijking met traditionele ‘bakfietsen’) en een RFID-slot om de post te beschermen tegen diefstal. 

Type Project
Onderdeel van Embassy of Mobility
Project
Roodrunner
Onderdeel van Embassy of Mobility

RoodRunner was de eerste in een reeks professionele tools die speciaal voor de Nederlandse post werd ontwikkeld door Springtime en andere bureaus. Dit stelde hen in staat om beter te concurreren met opkomende internationale commerciële koeriersdiensten, zowel op het gebied van imago als productiviteit.

Springtime Design is een in Amsterdam gevestigd ontwerpbureau gespecialiseerd in nieuwe mobiliteit. Het bureau ontwikkelt ontwerpen voor elke (elektrische) vorm van vervoer tussen lopen en autorijden, zowel voor privé als zakelijk en gedeeld gebruik.

Oui

Marcel Schreuder van Springtime en architect/urban designer Barend Koolhaas zijn ervan overtuigd dat een multidisciplinaire aanpak nodig is om tot zinvolle oplossingen te komen voor de ingewikkelde mobiliteitssituatie in de stad.

Tijdens Dutch Design Week gaan ze samen in gesprek over het concept van een autovrije stad (Car Free City) en meer specifiek over een van hun oplossingen, genaamd de OUI.

De OUI is een innovatief type voertuig dat speciaal is ontworpen voor een stad zonder auto’s. Het is licht, circulair en bedoeld om gedeeld te worden. Hoewel dit ene voertuig niet alles zal oplossen, raakt de OUI wel alle aspecten van dit complexe vraagstuk. Daarom vormt het een uitstekend startpunt voor een interessante conversatie.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube