Stadsvisioenen

Een van de grootste vraagstukken van onze tijd is hoe we als samenleving kunnen werken aan een duurzamere en inclusievere leefomgeving. Stadsvisioenen benadert deze vraag vanuit het perspectief van ‘design for societal transformation’. Het zet de noodzaak om op een nieuwe manier naar de vorm en waarde van onze leefomgeving te kijken centraal. 

Type Project
Onderdeel van Embassy of Mobility
Project
Stadsvisioenen
Onderdeel van Embassy of Mobility

Dit project is een reactie op een samenleving waarin meningen van experts en beleidsmakers leidend zijn in de ontwikkeling van de stad. In tegenstelling tot deze gang van zaken benadrukt Stadsvisioenen het groeiende belang van de betrokkenheid van burgers bij het vormgeven van hun leefomgeving.

Stadsvisioenen biedt inwoners de mogelijkheid om hun ideeën en meningen over de stad te ontdekken, te delen, en te bespreken. Met hulp van kunstmatige intelligentie creëren ze fictieve toekomstverhalen, waardoor een rijkere, meer inclusieve dialoog over stedelijke ontwikkeling ontstaat. Met deze inwonergerichte aanpak wil Stadsvisioenen bijdragen aan een levenswijze die zowel mens als planeet ten goede komt.

Project door: Jorrit van der Heide in samenwerking met de TU/e en het Research Institute of Sweden (RISE)

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube