i
Aanmelden

Wil je deelnemen? Mail naar wde@dutchdesignfoundation.com

Meet-Up Embassy of Mobility

Graag nodigt de Embassy of Mobility je uit om deel te nemen aan een Meet-Up. Ons doel? Mobiliteitsexperimenten opzetten in de Brainportregio die bijdragen aan een beter leefbare wereld.

Type event Talk
Datum & tijd

12 Feb 2021 - 10:00 - 12:00

Locatie Virtual
Onderdeel van Embassy of Mobility
Event
Meet-Up Embassy of Mobility
Onderdeel van Embassy of Mobility

De invloed van Covid-19 op mobiliteit en leefbaarheid


De Embassy onderzocht in het afgelopen jaar wat de gevolgen van Covid-19 zijn op mobiliteit. Hoe adaptief en wendbaar zijn onze mobiliteitssystemen eigenlijk, en hoe beïnvloeden ze onze kwaliteit van leven? Mobiliteit staat meer dan ooit ter discussie. De auto niet kunnen laten staan? Covid-19 liet iets anders zien. Noodgedwongen kwam de wereld tot stilstand. Dit is het moment om onze gewoonten en systemen te analyseren. Al sinds de jaren ’30 van de vorige eeuw moeten mensen in een stad steeds meer plaatsmaken voor gemotoriseerd vervoer. Efficiënte mobiliteit ging voor leefbaarheid. Maar is dat wel wat we willen?

Terug naar de tekentafel

De pandemie geeft ons inzichten die ons anders laten kijken naar mobiliteit. En dit perspectief wordt wereldwijd met beide handen aangegrepen. Ontwerpers gaan terug naar de tekentafel. Dat levert bijzondere projecten en experimenten op waarin meer ruimte is voor de mens. En leefbaarheid centraal staat. 

Embassy of Mobility

Bij de Embassy of Mobility gaan verschillende partijen met elkaar in gesprek over de toekomst van mobiliteit. We stellen vragen, kijken naar mogelijkheden en experimenteren met de uitkomsten. Het belangrijkste doel? Een leefbare wereld. Een betere kans om zaken anders aan te pakken krijgen we niet. 

Meet-Up

Tijdens de Meet-Up delen we alle inzichten uit ons onderzoek en de kansen die er zijn voor een beter leefbare Brainport-regio. We zoomen daarbij specifiek in op mogelijke experimenten die samen zijn op te zetten in de regio Brainport. 

De Meet-Up vindt online plaats op vrijdag 12 februari 10:00 – 12:00 uur

Wil je deelnemen? Stuur dan een mail naar wde@dutchdesignfoundation.com. Een week voorafgaand aan de Meet-Up we dan een uitnodiging met de link.

Locaties

Virtual

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube