Serious game Mobipolis

Je kunt nu leren hoe je samenwerkt aan een duurzame en leefbare stad met de serious game Mobipolis, ontwikkeld door CROW en UUM (Unlimited Urban Management). In dit spel staat de relatie centraal tussen stedelijke verdichting en bereikbaarheid.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Mobility
Project
Serious game Mobipolis
Onderdeel van Embassy of Mobility

Het spel draait om de uitdaging waarbij steden zich snel ontwikkelen en toch toegankelijk moeten blijven. Mobipolis is een instrument om met verschillende partijen in gesprek te komen en te ontdekken wat samenwerking betekent op het gebied van mobiliteit en duurzame stadsontwikkeling.

In Mobipolis gaat het om het leerproces en plezier van het spel. Het hoofddoel is niet alleen winnen, maar vooral samenwerken en beargumenteren. Tijdens het spel verdedig je waarom je voor een bepaalde mobiliteitsaanpak kiest. Spelers moeten samen overleggen en leren om verder te kijken dan hun eigen belangen om tot een goede strategie te komen. Hierbij stellen we de vraag: in wat voor stad willen we wonen en werken? 

Project door: CROW en UUM

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube