Manifest: Mobiliteit vanuit de mens

Leefbaarheid staat centraal in de nieuwe wereld van mobiliteit

Type Actueel
Gepubliceerd op 25 februari 2021
Onderdeel van Embassy of Mobility
Actueel
Manifest: Mobiliteit vanuit de mens
Onderdeel van Embassy of Mobility

Mobiliteit is een noodzaak. Geen doel. Om de zorg te krijgen die je nodig hebt, op je werk te komen, of met je kinderen ontspanning op te zoeken. En zo zijn er veel voorbeelden.

In 2020 zijn we geconfronteerd met een nieuwe wereld waarin afstand tussen mensen centraal staat. En zien we dat het stilleggen van mobiliteit een grote positieve invloed heeft op het milieu en de leefbaarheid van steden.

Deze tijd biedt de kans terug naar de tekentafel te gaan om leefbare vormen van mobiliteit te overdenken. En maakt het mogelijk de ontwerpfout van de vorige eeuw, waarin de auto in planning centraal stond, te herstellen.  En mobiliteit een essentiële schakel te laten zijn voor leefbaarheid.

Wat als leefbaarheid centraal staat bij het ontwerpen van mobiliteit? Wat als mobiliteit zorgt voor beter welzijn en meer verbinding? Wat als mobiliteit als doel heeft om vervoersbewegingen te voorkomen? Wat als mobiliteit een positieve bijdrage levert aan het milieu?

Samen met partners gaan we de wegen van de toekomst verkennen. We omarmen allen de ambassade vanuit een langetermijnperspectief en de experimenteerdrift die daarvoor nodig is.

Brainport is voor ons de regio waarin we gaan experimenteren. Om het aantal bewegingen in en uit de regio te beperken door werken dichtbij ook na Covid-19 mogelijk te maken. Kloven te dichten door mensen dichter bij elkaar te brengen. Bij te dragen aan het milieu door groen te brengen waar eerst auto’s hun plek hadden. En lokaal ondernemerschap te stimuleren.

Er is geen betere wijze om de toekomst te voorspellen dan deze mede zelf vorm te geven.

Doe jij mee?

 

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube