Kijk en ruimte – de toekomst van werk

Deze toekomstverkenning werpt een blik op de toekomst van het Rijk met negen frames die diverse rollen van de Rijksambtenaar belichten. We heroverwegen waar de Rijksambtenaar in de toekomst werkt en waar de burger terecht kan voor dienstverlening. 

Type Project
Onderdeel van Embassy of Mobility
Project
Kijk en ruimte – de toekomst van werk
Onderdeel van Embassy of Mobility

De verkenning richt zich op reis en ruimte voor ambtenaren, waarbij verschillende rollen en spanningen daartussen worden onderzocht. Blijft het Rijk in de Randstad of verspreidt het zich over het hele land, is het geïsoleerd of juist verbonden met de samenleving, en hoe moet het zich bewegen door stad en land?

In het Rijksconceptgebouw strekt de entree zich uit van binnen naar buiten, van toeval naar organisatie, van informeel gesprek naar gerichte focus. Dit concept waarin beweging centraal staat, streeft naar een wereld waarin zowel de relatie tussen de overheid en de burger als die tussen vastgoed en mens op menselijke maat gebracht kan worden.

Project door: Komovo in samenwerking met Atelier Rijksbouwmeester

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube