Van het podcastje naar de muur #5

Marleen van Bergeijk, een van de ontwerpers die heeft deelgenomen aan de Embassy of Health, heeft een nieuwe podcast gelanceerd! In deze podcastserie verkent Marleen vanuit haar praktijk als sociaal ontwerper, de ruimte voor ontwerp binnen het complexe maatschappelijke thema ‘gezondheid’. Ze gaat op koffie bij makers, bedrijven en organisaties om te bespreken hoe een domein die geregeerd wordt door protocollen en efficiëntiedrang kan samenwerken met het creatieve soort die onzekerheid omarmt en waar het onduidelijk kan zijn welke kant een traject op gaat.

Type Actueel
Gepubliceerd op 20 mei 2022
Onderdeel van Embassy of Health
Actueel
Van het podcastje naar de muur #5
Onderdeel van Embassy of Health

Aflevering #5

In deze aflevering gaat Marleen langs bij Lisa Mandemaker, speculatief ontwerper werkzaam als zelfstandig ontwerper, een van haar bekende installaties, de kunstmatige baarmoeder in samenwerking met het Máxima MC, was te zien in de Embassy of Health in 2018. Vanuit haar studio in Amsterdam gaan Marleen en Lisa in gesprek het over reflecteren op de toekomst, wat precies je eindproduct is als je werk vooral een discussie teweeg moet brengen en wat de waarde is van toekomstdenken binnen maatschappelijke vraagstukken, zoals gezondheid.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube