i
Aanmelden

Meld je aan voor dit evenement.

Registreer

Rehearsing Change – Fostering a culture of radical self-care

We hebben allemaal verhalen te vertellen, die onze wereld verrijken met woorden, geluiden of andere vormen van expressie. Soms zijn deze stemmen gevangen in ons lichaam. Niet alleen trauma dwingt ons in de overlevingsmodus. Het gebeurt ook bij stress of gevoelens van onveiligheid. Juist in onze complexe maatschappij, waar tegenstellingen en uitdagingen groot zijn, ervaren velen dit gevoel van ongemak. In deze workshop neemt Valentina Vella ons mee in somatische oefeningen – gebaseerd op Polyvagal Theory – en haar fysieke artistieke praktijk. En laat ons kennis maken met de kracht van ons lichaam en zenuwstelsel, als we mét en niet tegen ons lichaam werken.

 

Type event Workshop
Datum & tijd

25 Okt 2022 - 10:30 - 12:30

Locatie Natlab
Kastanjelaan 500
5616 LZ Eindhoven
Onderdeel van Embassy of Health
Event
Rehearsing Change – Fostering a culture of radical self-care
Onderdeel van Embassy of Health

Over Valentina Vella

Valentina Vella schrijft en maakt kunst over liefde, falen, lichamelijkheid en post-kapitalistische voorstellingen. Ze is een interdisciplinair kunstenaar, performer en dichter, geboren in Rome (Italië). Valentina heeft een master in Engelse literatuur (Roma Tre University) en een master fine arts in Interdisciplinary Arts & Media (Columbia College Chicago). In 2014 volgde zij een College Art Association Fellowship. Haar huidige onderzoek richt zich op de verkenning van kunstpraktijk als een commons en onderzoekt zij manieren om wederkerige kunst communities te ontwikkelen.

www.valentinavella.com 

Over Baltan Laboratories

Baltan is een cultureel in(ter)disciplinair lab, in Eindhoven (NL). Wij richten ons op maatschappelijke uitdagingen vanuit verbeeldingskracht en gemeenschappelijkheid, en brengen experts en niet-experts bijeen. We geloven dat de complexiteit van onze wereld en de uitdagingen waar we voor staan, niet langer op een specialistische, reductionistische en Westers perspectief benaderd kunnen worden. Uitwisseling tussen verschillende disciplines en kennis zijn fundamenteel om een relationele aanpak te bereiken, die nodig is in ecologische, sociale, politieke, economische en technologische uitdagingen. Door het inzetten van kunst en ontwerp kunnen we toekomstbeelden oefenen, naar een gelijkwaardige en rechtvaardige planeet.

www.baltanlaboratories.org 

Locaties

Natlab
Kastanjelaan 500
5616 LZ Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube