i
Tickets

Deze sessie is gratis toegankelijk.

Bestel tickets

De toekomst van het lichaam

Er staat veel op het spel voor de toekomst van het lichaam. We kunnen al organen van dieren in mensen plaatsen en kiezen hoe we eruitzien. Het zorgstelsel staat onder druk door tekorten en vergrijzing. Wat betekent dit voor de toekomst van het lichaam?

Stichting Toekomstbeeld der Techniek organiseerde een ontwerpwedstrijd rond dit thema. Kunstenaars en ontwerpers laten hun visie zien op het lichaam van de toekomst. Hoe geven we onze identiteit vorm? Wat vinden we wel en niet acceptabel? Wordt ons leven en ons lichaam straks mooier? Tijdens deze sessie presenteren we de visie van een aantal inzenders. Ook is er extra aandacht voor de winnaar van de ontwerpwedstrijd. De ontwerpwedstrijd was onderdeel van de toekomstverkenning Toekomst van het Lichaam, waarin verschillende scenario’s werden uitgewerkt. Ook deze publicatie wordt tijdens deze sessie gelanceerd.

Type event Talk
Datum & tijd

27 Okt 2023 - 14:00 - 15:15

Locatie Natlab
Kastanjelaan 500
5616 LZ Eindhoven
Onderdeel van Embassy of Health
Event
De toekomst van het lichaam
Onderdeel van Embassy of Health
man zittend met poster van de ontwerpwedstrijd De toekomst van het lichaam

Stichting Toekomstbeeld der Techniek werkt aan lange termijn toekomstverkenningen en onderzoekt welke mogelijke invloed technologie heeft op uiteenlopende maatschappelijke thema’s. STT doet geen voorspellingen maar beschrijft alternatieve toekomstbeelden.

STT

Locaties

Natlab
Kastanjelaan 500
5616 LZ Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube