Organic Social Capital

Organisch Sociaal Kapitaal (OSC) introduceert een speculatief concept van een samenleving waarin onze sociale status afhangt van onze zorg en inzet voor de natuur. Net als traditionele maatstaven zoals het BBP, meet en vergelijkt het OSC wat mensen doen, maar nu legt het de nadruk op zorg, (op)voeding en gemeenschapsgezondheid boven economie.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Health
Project
Organic Social Capital
Onderdeel van Embassy of Health

Het doel is te onderzoeken wat er zou gebeuren als we meer zouden geven aan de natuur dan we ervan nemen. Anders dan het kapitalisme, waarin geld centraal staat, verschuift OSC de focus naar het vaak onzichtbare werk van zorg. Het benadrukt de belangrijke rol die zorgzaamheid speelt bij het behouden van een gezonde omgeving (umwelt) voor de natuur en de samenleving.

Zo hoopt D’Anjou te laten zien hoe sterk ons vermogen om te investeren in zorg en opvoeding verbonden is met onze maatschappelijke gezondheid en ons begrip van persoonlijke en professionele waarde.

Project door Cyan D’Anjou

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube