Luister nu Van het podcastje naar de muur

Marleen van Bergeijk, een van de ontwerpers die heeft deelgenomen aan de Embassy of Health, heeft een nieuwe podcast gelanceerd! In deze podcastserie verkent Marleen vanuit haar praktijk als sociaal ontwerper, de ruimte voor ontwerp binnen het complexe maatschappelijke thema ‘gezondheid’. Ze gaat op koffie bij makers, bedrijven en organisaties om te bespreken hoe een domein die geregeerd wordt door protocollen en efficiĆ«ntiedrang kan samenwerken met het creatieve soort die onzekerheid omarmt en waar het onduidelijk kan zijn welke kant een traject op gaat.

Type Actueel
Gepubliceerd op 24 februari 2022
Onderdeel van Embassy of Health
Actueel
Luister nu Van het podcastje naar de muur
Onderdeel van Embassy of Health

We moeten als samenleving de transitie maken van zorg naar gezondheid. Preventie en vitaliteit zijn belangrijk om het zorgstelsel in stand te houden, maar vooral ook om allemaal langer in goede gezondheid te leven.

Maar wat is gezondheid eigenlijk, wie is er verantwoordelijk voor dat we allemaal gezond zijn en komen we daar? De creatieve industrie kan bijdragen aan deze transitie door menselijke waardes naar boven te halen, nieuwe mogelijkheden vorm te geven en te toetsen, en doormiddel van creatieve oplossingen gezondheid toegankelijk maken op een manier die past bij de persoon en diens omgeving.

Aflevering 1

In aflevering 1 ging Marleen van Bergeijk in Utrecht op bezoek bij Alain Dujardin, creative director van digitaal ontwerpbureau Greenberry. We spreken over de digitalisering in de zorg en de rol van ontwerp daarbij, hoe je je impact definieert als ontwerper en hoe te ontwerpen voor Ć©n met kwetsbare doelgroepen.

Downloads

  • Lees je de podcast liever? Download het tekstbestand hier! 0.10mb Download
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube