Van het podcastje naar de muur #6

Marleen van Bergeijk, curator van de Embassy of Health, heeft een nieuwe podcast gelanceerd! In deze podcastserie verkent Marleen vanuit haar praktijk als sociaal ontwerper, de ruimte voor ontwerp binnen het complexe maatschappelijke thema ‘gezondheid’. Ze gaat op koffie bij makers, bedrijven en organisaties om te bespreken hoe een domein die geregeerd wordt door protocollen en efficiëntiedrang kan samenwerken met het creatieve soort die onzekerheid omarmt en waar het onduidelijk kan zijn welke kant een traject op gaat.

Type Actueel
Gepubliceerd op 7 juni 2022
Onderdeel van Embassy of Health
Actueel
Van het podcastje naar de muur #6
Onderdeel van Embassy of Health

Aflevering #6

In deze aflevering gaat Marleen in gesprek met twee gasten Dries Steinmeijer van Máxima MC en Ephrem Davids van woningcorporatie Trudo. Zij werken samen onder de noemer ‘Expeditie VitaalGezond’ waar zij middels experimenten in de wijk en speculatief ontwerp exercities verkennen hoe zij als ziekenhuis en woningcorporatie in de wijk kunnen samenwerken voor preventieve gezondheid en vitaliteit. Hoe gaan deze organisaties aan beslag met ontwerp en experiment?

Downloads

  • Lees je de podcast liever? Download het tekstbestand hier. 0.10mb Download
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube