Kracht van verbinding

Op talrijke plekken werken organisaties, in verrassende coalities, samen om onze gezondheid te bevorderen. Inspirerende en innovatieve initiatieven waar professionals en organisaties de verbinding hebben gezocht met partijen of professionals uit andere domeinen. Dit levert veel kennis en inzichten, maar ook vragen of uitdagingen in de samenwerking op.

Type event Workshop
Datum & tijd

21 Okt 2021 - 10:00 - 12:00

Locatie SX
Torenallee 3
5617 BA Eindhoven
Onderdeel van Embassy of Health
Event
Kracht van verbinding
Onderdeel van Embassy of Health

In deze interactieve bijeenkomst delen we kennis over succesvolle samenwerking. En gaan we in gesprek over vragen en uitdagingen die jij als burger, professionals of als organisatie tegenkomt. Aan de hand van praktijksituaties binnen diverse GROZ-initiatieven verkennen we hoe je met deze uitdagingen aan de slag kunt.

Cascoland vertelt over de samenwerking in dit unieke initiatief. Cascoland is een internationaal netwerk van ontwerpers, beeldend kunstenaars, performers en academici gevestigd in Amsterdam. Cascoland-projecten zijn geïnitieerd door Fiona de Bell en Roel Schoenmakers en uitgevoerd met multidisciplinaire teams van creatievelingen. Ze zijn gericht op de ontwikkeling van een ecologisch en sociaal duurzame samenleving, zowel lokaal als mondiaal.

Kan de Eendagszaak een sleutel zijn naar een gezondere en zorgzame buurt door zorgvragen uit de buurt beter te signaleren, die bespreekbaar te maken of aan te kaarten bij professionele hulpverlening? Cascoland wil onderzoeken hoe buurtbewoners, ondernemers en professionele hulpverleners tot een integrale gebiedsgerichte aanpak kunnen komen, waarbij zorgvragen op straatniveau worden gesignaleerd en op professioneel niveau worden aangepakt. De renovatie van de Van Deysselbuurt biedt daarvoor nu de gelegenheid.

Na de presentatie zal er een interactieve discussie volgen, met mogelijkheid tot netwerken. Na afloop van de bijeenkomst bestaat de mogelijkheid om een rondleiding op de tentoonstelling van de Embassy of Health te volgen.

Direct registreren.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Health~Holland. 

Programma
9.30 Inloop
10.00 Welkom, introductie & kennismaking
10.20 Presentatie Cascoland
10.55 Korte pauze
11.00 Aan de slag! Eigen uitdaging inbrengen & zelf doen
11.50 Afsluiting
12.00 Rondleiding Embassy of Health

Locaties

SX
Torenallee 3
5617 BA Eindhoven

Plan je route

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube