Intimate Implant

Beeld je in dat je een jaar lang nauw samenleeft met een implantaat in je lichaam. Een implantaat dat je helpt genezen en nieuwe lichaamsdelen laat groeien. Er ontstaat een hechte relatie waarin jullie voor elkaar zorgen, totdat het implantaat zichzelf volgens afspraak opoffert. Niet lang daarna ontvang je een emotioneel afscheidsbericht van het implantaat, waarin het reflecteert op jullie connectie – en op de band tussen mens en technologie.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Health
Project
Intimate Implant
Onderdeel van Embassy of Health

Deze speculatieve ervaring gaat over de emotionele relatie tussen mens en technologie, een thema dat in de wetenschap nog weinig aandacht krijgt. Vanuit het perspectief van drie regeneratieve implantaten – een nieuw type implantaten die afbreken en worden vervangen door nieuw lichaamseigen weefsel – verkent Burgers scenario’s waarin mens en technologie intiem samenleven.

Hoe is het voor technologie om zo dienstbaar te zijn aan de mens, hoe leven we harmonieus samen met technologie, en wat als technologie haar beloftes niet nakomt?

Project door: Bertrand Burgers i.s.m. UMC Utrecht

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube