De digitale voordeur

Het zorgsysteem van vandaag is verkokerd, gemedicaliseerd, en leidt tot gezondheidsverschillen. Heb je bijvoorbeeld hulp nodig bij slaapproblemen, of houden geldzorgen je ’s nachts wakker? Heeft een kind het meest baat bij ritalin, of zou relatietherapie voor de ouders soms beter helpen?

Type Project
Onderdeel van Embassy of Health
Project
De digitale voordeur
Onderdeel van Embassy of Health

Het kost tijd, een netwerk en specifieke vaardigheden om de juiste zorg of ondersteuning te vinden. Vaak trekken mensen in een kwetsbare positie aan het kortste eind. Tegelijkertijd is er geen ruimte voor meer zorg. Er moet iets veranderen.

Samen met zorgprofessionals, patiënten en cliënten hebben we twee visieprototypes ontwikkeld. Hierbij nemen we de relatie met zorgverleners als basis, om met behulp van technologie de eigen regie over gezondheid te vergroten.

Wat als de avatar van jouw jeugdpsychiater helpt om je complexe verhaal te vertellen? Wat als deze virtuele assistent van je huisarts je meer inzicht geeft in je opties, zodat jij je eigen stappen kunt bepalen? In het zorgsysteem van de toekomst omarmen we de kracht van relaties, juist door gebruik te maken van technologie.

Door Het Verbond i.s.m. Amsterdam Vitaal & Gezond

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube