i
Aanmelden

This exhibition is free accessible (no DDW-ticket needed)

Embassy of Health op DDW23

Gezondheid als valuta
Zorgkosten, verzekeringspremies, risicoberekeningen en doelmatigheid. We zijn gewend op een hele economische manier over onze gezondheid en zorg na te denken. Preventief investeren in gezondheid blijkt weerbarstiger dan gedacht, onze zorg speelt pas een rol wanneer er al gezondheidsproblemen zijn. We benaderen gezondheid in meetbare termen als tijd, geld, betalingen, harde munt: valuta. Maar het woord valuta is terug te leiden naar het Latijnse ‘valēre’. Dat betekende toen zoveel als ‘gezond of sterk zijn’. Met die betekenis in ons achterhoofd vragen we in de Embassy of Health: kunnen we onze gezondheid zien als een waarde op zich?

Type event Expo
Datum & tijd

21 - 29 Okt 2023 - Hele dag

Locatie Foundation We Are
Torenallee 22-04
5617 BD Eindhoven
Onderdeel van Embassy of Health
Event
Embassy of Health op DDW23
Onderdeel van Embassy of Health

‘Gezondheid als valuta’ laat vanuit ontwerpkracht zien welke waarden leiden tot gezondheid en hoe we gezondheid (her)waarderen als ons grootste goed. Samen onderzoeken we de (beeld)taal om voorbij transacties te denken en verkennen we hoe het centraal stellen van andere, vaak onmeetbare waarden leidt tot nieuwe oplossingen en routes naar gezondheid.

In de expositie vind je prikkelende verbeeldingen van een mogelijke toekomst die ons aan het denken zetten en toegepaste projecten die nu al in de praktijk het verschil maken. Waar brengen waarden als automatisering, perfectie en efficiëntie ons? Hoe ziet gezondheid eruit als we haar benaderen vanuit de wisselwerking die we hebben met onszelf en onze sociale, fysieke en mentale omgeving? En welke rol hebben technologie en ons (informele) zorgnetwerk hierin?

We laten het economische denken even los, bekijken het vanuit een andere bril en maken ruimte voor nieuwe waarden. Een herwaardering die draait op gezonde prikkels, waar gezondheid voorop staat en bereikbaar is voor de hele samenleving.

Met expo bijdragen van
Aline Gerards x Hedwich Hooghiemstra, Bertrand Burgers, Britt Roelse, Cyan D’Anjou, Hendrik Jan Grievink, Het Verbond, Muzus, Stefan Boerkamp

Locaties

Foundation We Are
Torenallee 22-04
5617 BD Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube