Hoe denk jij over de toekomst van onze gezondheid?

Nu de coronacrisis bestaande systemen op scherp heeft gezet, verkent de Embassy of Health op onconventionele wijze de waarden en mogelijkheden van de zorg voor onszelf en elkaar. Vijftien projecten laten zien hoe ontwerpers met een hernieuwde blik naar gezondheid kijken. Samen met zorgprofessionals werken zij met een vooruitziende blik aan een gezonde samenleving. Maar wat verstaan we daaronder?

Type Actueel
Gepubliceerd op 14 Oktober 2020
Onderdeel van Embassy of Health
Actueel
Hoe denk jij over de toekomst van onze gezondheid?
Onderdeel van Embassy of Health

Kun jij je een voorstelling maken van onze gezondheid in 2050? In het speculatieve project ‘One Minute Futures’ verbeelden studenten van ArtEZ Arnhem in samenwerking met Philips Experience Design, Daan van Dijk en Frank Kolkman verschillende toekomstscenario’s voor de zorg. Tot welk niveau willen we gezondheidstechnologie een rol laten spelen in ons leven en wat zijn de consequenties daarvan?

Wat betekent de verwachte verschuiving van basiszorg van het ziekenhuis naar de wijk? Welke interventies in onze directe omgeving kunnen onze kwaliteit van leven vergroten? Ziekenhuis Máxima MC en woningcorporatie Trudo verkennen samen een vitaal en gezond leven in en om het eigen huis. Hoe wordt goed voor onszelf zorgen een vanzelfsprekendheid?

De online expositie van de Embassy of Health bevat meer stof tot nadenken en bestrijkt de volle breedte van ontwerpen voor de zorg. Zo laten social designers Sjaak Langenberg en Rosé de Beer in het voorbeeldstellende project ‘Re-creatie’ zien hoe zorginstellingen samen met de bewoners de verbinding kunnen aangaan met de omgeving waarin ze zijn gesitueerd. Service designbureau Panton biedt de zorg praktische tools om complexe behandeltrajecten voor zorgverleners én patiënt inzichtelijk te maken. En Gabriel Fontana ontwierp sporttenues die zorgen voor sociale cohesie en integratie en stimuleert zo de discussie over diversiteit en inclusie.

Bekijk vanaf 17 oktober de virtuele expositie ‘Chronic Health – Happily ever after?’ en praat en denk meer over de toekomst van onze gezondheid in verschillende events tijdens de Dutch Design Week.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube