Openbare Stilteruimtes

Dit project speelt in op de groeiende behoefte aan momenten van bezinning in een veeleisende maatschappij. Bezinning betekent in dit geval: een moment waarin je uit ‘het gewone’ stapt en nadenkt over jezelf en de wereld om je heen. In een tijd waarin 1,3 miljoen werkende Nederlanders last hebben van burn-outklachten, wordt de relevantie van dit initiatief steeds duidelijker.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Health
Project
Openbare Stilteruimtes
Onderdeel van Embassy of Health

In het project verkennen Hooghiemstra en Gerards op doortastende wijze hoe ze een ruimte voor rust en bezinning kunnen creëren, waarbij de ervaring van de gebruikers centraal staat. Ze leggen een sterke nadruk op ontwerpen die passen bij specifieke locaties, en baseren hun werk op grondig veldonderzoek. Hierdoor kunnen ze ruimtes ontwerpen voor verschillende contexten, zoals ziekenhuizen, scholen en kantoren. Het uiteindelijke doel van dit project is het bevorderen van bezinning in een drukke maatschappij door het ontwerpen van stilteruimtes die voor iedereen toegankelijk zijn.

Project door Hedwich Hooghiemstra en Aline Gerards

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube