i
Aanmelden

Meld je aan voor dit evenement.

Registreer

Meet-up #2 Creatief aan de slag in het alledaagse leven

In het kader van de Open Oproep Chronisch Gezond van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Agis Innovatiefonds zijn het afgelopen jaar zes bijzondere projecten van start gegaan. Samen met hen én met andere geïnteresseerden bouwen we graag voort aan een community of practice. We organiseren daarom drie thematische en interactieve meet-ups om samen tot meer verdieping te komen.

Type event Talk
Datum & tijd

20 May 2021 - 15:30 - 17:00

Locatie Virtual
Onderdeel van Embassy of Health
Event
Meet-up #2 Creatief aan de slag in het alledaagse leven
Onderdeel van Embassy of Health

Ondanks de uitbraak van de pandemie hebben de zes interdisciplinaire teams in interactie met mensen met (nog g)een chronische aandoening werkwijzen ontwikkeld om de doelgroep meer de regie te geven over hun dagelijks leven. In de meet-ups delen de teams van de zes projecten hun ervaringen. Ook zal een aantal experts reflecteren op de ontwikkelingen van de projecten.

We bespreken met elkaar graag de uitdagingen maar ook kansen die de teams hebben ervaren om juist in deze tijd tot nieuwe vormen van verbinding, interactie en intimiteit te komen. Welke impact heeft de pandemie hierop gehad? Welke innovatieve werkwijzen zijn ontwikkeld en hoe worden deze bestendigd? En belangrijker nog; welke volgende stappen gaan de teams zetten om de (tussen)resultaten van het ontwerpend onderzoek te verduurzamen? Wellicht heb jij nog waardevolle tips voor de teams.

De tweede meet-up gaat over creatief aan de slag in het alledaagse leven. Monobanda deed hier aan mee met hun onderzoek Spiegel Stem. Met dit onderzoek willen ze een veilige en uitnodigende plek ontwikkelen voor kinderen met een verstandelijke beperking. Social designers Aurore Brand en Lotte de Haan zijn een ontwerpend onderzoek gestart samen met zorginstelling Fokus Wonen met als doel tot concrete oplossingen te komen voor problemen uit het dagelijks leven van mensen met een lichamelijke beperking en hun hulpverleners. Hun onderzoek heet Fysiek Fabriek 2.0.

Locaties

Virtual

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube