Being – a journey within

De reguliere zorg is een overvraagd consumptiegoed geworden. We kopen zorg en dragen de verantwoordelijkheid voor ons lichaam graag over aan anderen. Waar komt dat vandaan? En wat als we zelf meer kennis zouden hebben over ons lichaam? Als we leren gebruik te maken van ons eigen helende vermogen en de kracht van ons lichaam?

Type Project
Onderdeel van Embassy of Health
Project
Being – a journey within
Onderdeel van Embassy of Health

In 2021 ondervond Roelse de ernstige gevolgen van COVID-19, wat resulteerde in Long Covid. Het dieptepunt kwam toen haar lichaam niet meer kon en ze zich overgaf aan de sterfelijkheid. Een keerpunt: het luisteren naar haar lichaam bleek cruciaal voor herstel. “Mijn lichaam dient mij niet langer, ik dien mijn lichaam.”

Met dit werk toont Roelse niet de functie, maar de kracht en energie van onze organen. Ze nodigt ons uit om een diepe reis naar ons eigen lichaam te maken en laat ons nadenken over de fascinerende rol van zelfzorg.

Project door Britt Roelse

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube