WDE Talk: Hoe kunnen we de samenleving sámen gezonder maken?

Een goede gezondheid is afhankelijk van veel verschillende factoren. Behalve de kwaliteit van de medische zorg en technologische ontwikkelingen, wordt onze gezondheid ook bepaald door onze leefstijl, sociale contacten en woon- en werkomgeving. Al die elementen zijn onderling verbonden en dat maakt gezondheidsbevordering behoorlijk complex.

Type event Talk
Datum & tijd

3 Feb 2022 - 18:00 - 19:00

Locatie Virtual
Onderdeel van Embassy of Health
Event
WDE Talk: Hoe kunnen we de samenleving sámen gezonder maken?
Onderdeel van Embassy of Health

Die complexiteit kan overweldigend zijn en je het gevoel geven dat jij als individu weinig verschil kunt maken. En toch is, juist in dit geval, de bijdrage van ieder mens belangrijk. Of je nou een boer bent die besluit biologisch te gaan boeren, een kapper die de buurt een ontmoetingsplek biedt of een filosoof die meedenkt over nieuwe vormen van (geestelijke) gezondheidszorg iedereen kan een bijdrage leveren aan een gezondere samenleving. Alleen sámen zijn we in staat om de veranderingen te realiseren die nodig zijn om ons gezonder te laten leven. Dat thema stond centraal in de Embassy of Health tijdens Dutch Design Week 2021.

Chronic Health – vital changes for a caring society
Met oog op de transitie naar ‘chronische gezondheid’, maakte de Embassy het belang van brede samenwerking duidelijk. Ontwerpers kunnen hiervoor de katalysator zijn door mensen bij elkaar te brengen die eerder nog niet van elkaars bestaan wisten. De expositie toonde veel voorbeelden van onverwachte samenwerkingen met impactvolle resultaten.

In deze WDE Talk spreken we met Embassy curator Jetske van Oosten, verschillende partners en ontwerpers over deze verrassende coalities, en nemen we een aantal ontwerpprojecten onder de loep. Aan tafel schuiven ontwerpers Lisa Mandemaker en Sjaak Langenberg, Claudia Lieshout, Principal Design Research bij Philips Design en Eva de Reuver, Projectleider Expeditie VitaalGezond.

Kijk de WDE Talk hier terug!

Locaties

Virtual

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube