VWS daagt design industrie uit tot grotere bijdrage aan oplossingen voor de zorg

Erik Gerritsen, secretaris-generaal bij ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport daagde na afloop van het succesvolle C*RE THE SYSTEM thema rondom participatie (Let’s design a future health me) de Nederlandse design community uit om meer bij te dragen aan gezondheidsinnovatie.

Type Actueel
Gepubliceerd op 27 januari 2020
Onderdeel van Embassy of Health
Actueel
VWS daagt design industrie uit tot grotere bijdrage aan oplossingen voor de zorg
Onderdeel van Embassy of Health

De veel gehoorde constatering dat designers wel willen, maar niet doorkomen met hun ideeën bij VWS schoof de SG terzijde met de opmerking dat designers daar dan ook iets op moesten ontwerpen.

Sander Hermsen, ontwerper en onderzoeker bij Hogeschool Utrecht en Mario de Zeeuw, directeur ontwerp bureau Panton en voorzitter van de Creatieve Coalitie voor Gezondheid, namen de handschoen graag op. Wel constateerden zij dat er dan ook aan de beleidskant ruimte moet komen om innovatieve ideeën meer dan nu te durven omarmen. Kortom, een discussie die het verdient om voortgezet te worden.

In C*RE THE SYSTEM gaan we op zoek naar hoe we een systeem kunnen ontwerpen waarin ‘chronisch gezond en gelukkig zijn’ de norm is. Welk fundament moet er onder ons gezondheidsstelsel, welke instituties vormen samen het toekomstige systeem en hoe krijgen we het huidige in beweging?

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube