Van het podcastje naar de muur #4

Marleen van Bergeijk, een van de ontwerpers die heeft deelgenomen aan de Embassy of Health, heeft een nieuwe podcast gelanceerd! In deze podcastserie verkent Marleen vanuit haar praktijk als sociaal ontwerper, de ruimte voor ontwerp binnen het complexe maatschappelijke thema ‘gezondheid’. Ze gaat op koffie bij makers, bedrijven en organisaties om te bespreken hoe een domein die geregeerd wordt door protocollen en efficiëntiedrang kan samenwerken met het creatieve soort die onzekerheid omarmt en waar het onduidelijk kan zijn welke kant een traject op gaat.

Type Actueel
Gepubliceerd op 1 april 2022
Onderdeel van Embassy of Health
Actueel
Van het podcastje naar de muur #4
Onderdeel van Embassy of Health

Aflevering #4

In deze aflevering spreekt Marleen met Wilma van der Leeuw die als programmamanager bij Conforte Innovatielab ontwerpmethodiek overdraagt aan zorgprofessionals. Het innovatielab ondersteunt een regionaal netwerk van Rotterdamse ouderenzorginstellingen om zelf vernieuwing in de zorg aan te brengen.

Om dat te bereiken moet je jezelf weg ontwerpen, maar hoe doe je dat? Daarnaast gaan Marleen en Wilma in gesprek over het lerende vermogen van deze regionale aanpak en of zorgprofessionals in de toekomst misschien zelf ook ontwerpers zullen zijn.

Downloads

  • Lees je de podcast liever? Download het tekstbestand hier! 0.08mb Download
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube