i
Tickets

Deze sessie is gratis toegankelijk.

Bestel tickets

Superhero or designzero?

In de boekpresentatie Superhero of designzero? Over het grenswerk van de social designer in de zorg  ontrafelen onderzoeker Lieke de Kock en ontwerper Joost van Wijmen de complexe rol van de kunstenaar die binnen de grillige praktijk van de ouderenzorg werkt. Op een realistische, eerlijke, soms ongemakkelijke manier wordt het complexe werk van de social designer in relatie tot zijn omgeving ontleed. Aan de hand van ervaringen uit de praktijk ontvouwt zich een moeras van verschillende opdrachten, rollen, posities, machtsstructuren, achtergronden en bedoelingen die elkaar versterken of juist tegenwerken. De publicatie presenteert geen simplistische oplossingen, maar creëert bewustwording van de complexe werkelijkheid. Het helpt (toekomstige) creatieve professionals zicht te krijgen op het grenswerk dat op hen wacht. Daarnaast willen de auteurs een realistisch gesprek aanwakkeren over wat de uitwisseling tussen social design en ouderenzorg zowel biedt als vraagt.

Type event Talk
Datum & tijd

27 Okt 2023 - 10:45 - 12:00

Locatie Natlab
Kastanjelaan 500
5616 LZ Eindhoven
Onderdeel van Embassy of Health
Event
Superhero or designzero?
Onderdeel van Embassy of Health

Tijdens de boekpresentatie nemen verschillende gasten, onderzoekers en betrokkenen uit de zorg- en kunstdomein het grenswerk van de creatieve professional en de zorgpraktijk onder de loep.

Met bijdragen van:
Tineke Abma, hoogleraar Ouderenparticipatie bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), directeur van kennisinstituut Leyden Academy on Vitality and Ageing

Nirav Christophe, lector Expanding Artistic Practices bij de HKU Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Sem Kahssay, student Sociaal Werk van mboRijnland.

superhero or designzero. Foto van Harmen Meinsma

De boekpresentatie wordt georganiseerd door HKU Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Leyden Academy on Vitality and Ageing en Stichting ENCOUNTER.

Lees hier meer.

 

Locaties

Natlab
Kastanjelaan 500
5616 LZ Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube