i
Aanmelden

Deelname is gratis.

Registreer

Data uitwisseling voor gezondheid – deel jij mee? #1

Het uitwisselen van data in de zorg is dagelijkse praktijk. Of het nu gaat om het sturen van doorverwijzingen, het doorgeven van lab-resultaten of het klaarmaken van recepten. Het delen van gegevens draagt steeds meer bij om inzicht in preventie en publieke gezondheid te ontwikkelen.

Wet- en regelgeving bieden duidelijke kaders, maar wat gebeurt er eigenlijk met de data die uitgewisseld wordt? Welke gegevens blijven in systemen bewaard? Wat is er afgesproken over het uitwisselen van data? En houden organisaties zich ook aan deze afspreken? En wie controleert dit?

Om deze vragen te kunnen beantwoorden, werkt AMS-IX momenteel aan een nieuwe manier om data over gezondheid uit te kunnen wisselen. Dat betekent ook dat patiënten, cliënten, ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals, onderzoekers op een andere manier gaan (samen)werken. In deze creatieve sessie gaan we samen op verkenning in de wereld van data-uitwisseling. De uitkomsten dragen bij aan het vormgeven van de interface en implementatie van de nieuwe data-uitwisseling.

Type event Workshop
Datum & tijd

8 Jun 2023 - 10:00 - 12:00

Locatie Care Design Lab
Louwesweg 6
1066 EC Amsterdam
Onderdeel van Embassy of Health
Event
Data uitwisseling voor gezondheid – deel jij mee? #1
Onderdeel van Embassy of Health

Ben jij iemand die ervaring heeft met gezondheidsdata (als ervaringsdeskundige)? Werk jij dagelijks met gezondheidsdata van patiënten, cliënten of inwoners? Heb jij een kritische blik op hoe technologie voor mensen zou moeten werken (als ontwerper)? Dan nodigen we jou uit voor deze sessie.

De sessie is interactief. We gaan in groepen ervaren wat het betekent om data uit te wisselen en welke voorwaarden daarbij van belang zijn. Voorbereiding of kennis van data of technische uitwisseling is niet nodig. We vragen je om actief deel te nemen en je mening te delen. Na afloop van de sessie praten we – met een drankje – na.

Je vindt het Care Design Lab op de eerste verdieping van het Centrum voor Zorg, boven Casa Sofia.

Locaties

Care Design Lab
Louwesweg 6
1066 EC Amsterdam

Plan je route


chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube