i
Tickets

Deze sessie is gratis toegankelijk.

Bestel tickets

Financiering vanuit de bedoeling

Transformatie vraagt dat zorg en ondersteuning aansluiten op en zich laten leiden door de behoeften en acties van mensen zelf en hun zorgzame gemeenschappen. Het initiatief ‘Financieren vanuit de bedoeling’ onderzoekt de belemmeringen en ontwikkelt de handvatten om de mens echt centraal te stellen. In een cyclus van inzichten verwerven, in de praktijk te doen, te leren en ontwikkelen met alle betrokkenen zelf: alle niveaus in interactie met elkaar: bewonersinitiatieven, Fieldlabs, professionals, lokale en landelijke systeempartijen, onderzoekers en onderwijs.

Ontwikkel zelf mee in de workshop ‘Financieren vanuit de bedoeling’ en proef (een stukje van) de systeemaanpak die we daarbij gebruiken.

Type event Workshop
Datum & tijd

27 Okt 2023 - 10:45 - 12:15

Locatie Natlab
Kastanjelaan 500
5616 LZ Eindhoven
Onderdeel van Embassy of Health
Event
Financiering vanuit de bedoeling
Onderdeel van Embassy of Health

Alles is Gezondheid

Gezond leven doen mensen zelf, op de plek waar ze wonen, werken, sporten, recreëren en leren. Daarom versterkt en versnelt Alles is Gezondheid de maatschappelijke beweging die mensen in hun eigen omgeving inspireert en activeert om aan hun gezondheid te werken. Met een landelijk netwerk van ruim drieduizend organisaties uit de publieke en private sector werken we samen aan een vitaler Nederland. Hierbij staat de individu/gezonde wijkbewoner centraal, gelden gezondheid van mens en omgeving (ecosysteem) als waarden en bij veel van de netwerkactiviteiten staat anders denken en doen centraal. Zoals met het concept van Positieve Gezondheid of het 4D model.

Hilbrand Jacobs, procesbegeleider en systeemverbinder

Hilbrand begeleidt domein overstijgende ontwikkelprocessen zorg en sociaal domein. In de richting van het meeste effect: de kracht van de samenleving benutten. Van bewoner tot bestuurder, van zorgverzekeraar tot bewonersinitiatief, van professional tot landelijke systeempartij. Van visie naar doen: Hilbrand faciliteert de verfrissende ontmoeting tussen de betrokkenen op alle niveaus. Zo ontstaan nieuwe inzichten, onverwachte coalities en een gezamenlijke drive. Hij veroorzaakt dat het praktisch wordt naar doen, ervaren, leren en samen ontwikkelen.

Locaties

Natlab
Kastanjelaan 500
5616 LZ Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube