i
Tickets

Deze sessie is gratis toegankelijk.

Bestel tickets

Het gezicht van vertrouwen

Data wordt vaak het nieuw goud genoemd. Het smeermiddel van de economie en het middel om allerlei problemen op te lossen (of te signaleren voor ze ontstaan). Ook de gezondheidszorg kan profiteren van slim gebruik van data. Maar over welke data hebben we het? Medische data? De data van uw sportapp? Waar staat die data? En kan iedereen zomaar bij die data? Veel vragen met tot nu toe weinig antwoorden.

In deze sessie gaan we samen met u op onderzoek uit. Wat is er allemaal mogelijk? Hoe veilig kan data uitgewisseld worden? En hoe maken we het de eigenaar en de gebruiker van de data duidelijk dat ze veilig, betrouwbaar en op eerlijke manier data delen? Yula Altchouler neemt u mee langs vier presentaties en zal tussendoor uw mening peilen.

Type event Workshop
Datum & tijd

27 Okt 2023 - 12:30 - 14:00

Locatie Natlab
Kastanjelaan 500
5616 LZ Eindhoven
Onderdeel van Embassy of Health
Event
Het gezicht van vertrouwen
Onderdeel van Embassy of Health

Sander Kloushoogleraar Big Data Ecosystemen aan de Universiteit van Amsterdam en Partner Data Analytics bij KPMG geeft een presentatie over over synthetische data. Synthetische data? Ja, data die gebaseerd is op gegevens van, maar niet terug te leiden is naar personen. Die data is zeer goed bruikbaar voor bijvoorbeeld medisch onderzoek.

Data synthetisch maken is niet genoeg. De beveiliging van het netwerk waarover de data reist, is cruciaal. De tweede presentatie belicht de veiligheid. Hoe kan bijvoorbeeld een ziekenhuis veilig data uitwisselen met een onderzoeksinstituut? Ludo BaauwCEO van de Intermax Group, vertelt hoe je dat kan doen.

Floortje ScheepersHoofd afdeling Psychiatrie van het UMC Utrecht en Hoogleraar Innovatie in de geestelijke gezondheidszorg, vertelt wat data gedreven werken in haar vakgebied betekent.

De sessie wordt vervolgd met een gesprek tussen de CEO van AMS-IX Peter van Burgel, Yula Altchouler en u. Peter van Burgel laat zien wat AMS-IX en AMdEX doen op het gebied van veilig en betrouwbaar data uitwisselen op een data exchange. In de dit gesprek gaan we op zoek naar hoe vertrouwen een gezicht te geven binnen het uitwisselen van data.

We sluiten de sessie af met het commentaar van cartoonist Michiel van de Pol. Tijdens de sessie heeft hij de presentaties en de reacties vanuit het publiek omgezet in cartoons.

AMS-IX

AMS-IX is een neutrale, op leden gebaseerde vereniging die meerdere interconnectieplatforms over de hele wereld exploiteert. Hettoonaangevende platform van AMS-IX inAmsterdam speelt al bijna 30 jaar een cruciale rol in de kern van het internet en is één van de grootste hubs voor internetverkeer ter wereld. Verbinding maken met AMS-IX zorgt ervoor dat klanten zoals internetproviders, telecombedrijven en cloudproviders hun wereldwijde IP-verkeer op een efficiënte, snelle, veilige, stabiele en kosteneffectieve manier worden gerouteerd. Deze jarenlange expertise zet AMS-IX in om de toegankelijkheid en veiligheid van gezondheidsdata te ondersteunen, middels AMdEX.

AMdEX ontwikkelt een digitale notaris. Het aanbieden van juridische contracten aan organisaties die gegevens willen delen. Zelfs de meest gevoelige gegevens. AMdEX vertaalt deze overeenkomsten voor het delen van gegevens naar machine-leesbare beleidsregels, die automatisch kunnen worden afgedwongen. Daarmee zijn gebruikers in staat op een transparante en veilige manier data uit te wisselen en deze data te beheren.

AMdEX

 

 

Locaties

Natlab
Kastanjelaan 500
5616 LZ Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube