i
Aanmelden

Deze sessie is gratis toegankelijk. Registreren is niet nodig

Openbare stilteruimte

Een plek voor bezinning

Aline Gerards en Hedwich Hooghiemstra presenteren ‘Openbare Stilteruimte’, een project dat inspeelt op de groeiende behoefte aan bezinning in een veeleisende maatschappij. Daarbij definiëren zij bezinning: als een moment waarin je uit ‘het gewone’ stapt en nadenkt over jezelf en de wereld om je heen. In een tijd waarin 1,3 miljoen werkende Nederlanders last hebben van burn-outklachten, wordt de relevantie van dit initiatief des te duidelijker. 

Tijdens de Show & Tell verkent het publiek hoe de ontwerpers een ruimte voor bezinning ontwerpen. Aan de hand van de plekken die Gerards en Hooghiemstra bezochten voor hun onderzoek, gesprekken over het onderwerp met kunstenaars, paters en ervaringsdeskundigen laten ze zien hoe ze inzichten hebben vertaald naar concrete ontwerpbeslissingen.

Type event Talk
Datum & tijd

27 Okt 2023 - 12:30 - 13:00

Locatie Natlab
Kastanjelaan 500
5616 LZ Eindhoven
Onderdeel van Embassy of Health
Event
Openbare stilteruimte
Onderdeel van Embassy of Health
op tafel liggen papieren prototypes en vormen van stilteruimtes. Een hand houdt een van de vormen vast.
Openbare stilteruimte - credits: Aline Gerards x Hedwich Hooghiemstra

Aline Gerards is een ontwerpster die persoonlijke beleving en emotioneel welzijn vanuit verschillende perspectieven onderzoekt. Ze wil mensen helpen opnieuw met elkaar in gesprek te gaan vanuit een basis van begrip.

Aline Gerards

Hedwich Hooghiemstra is gespecialiseerd in het vertalen van persoonlijke perspectieven naar driedimensionale vormen. Zij gelooft dat haar werk kan helpen om dingen te ervaren en verwerken zonder hier woorden aan te hoeven geven. Door de expertise van Gerards in bezinning en de benadering van Hooghiemstra om onderzoeksresultaten ruimtelijk te vertalen, ontwerpen ze ruimtes die mensen in staat stellen tot bezinning te komen.

Hedwich Hooghiemstra

Locaties

Natlab
Kastanjelaan 500
5616 LZ Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube