i
Aanmelden

Klik op 'Registreer' om direct naar de Zoom-room te gaan.

Registreer

What the Health?! #3 – Marktwerking of betutteling…

Wie beïnvloedt hoe we omgaan met gezondheid?

Onze gezondheid is afhankelijk van ons gedrag, onze genen en van onze leefomgeving. Het is een uitdaging om gezond te leven en gezond te blijven. Met de keuzestress en alle verleidingen in de supermarkt, onze bebouwde omgeving en wisselende luchtkwaliteit kunnen we wel wat ondersteuning gebruiken… maar wie mag dat doen? Geven we marktpartijen, zoals supermarkten en levensmiddelenindustrie alle ruimte? Of kijken we naar onze overheid? We verwachten van de overheid een toegankelijk en betaalbaar zorgsysteem… maar mag zij ook voor ons bepalen wat we moeten doen aan onze gezondheid? En kunnen er ingrepen in de publieke ruimte plaatsvinden ter bevordering van onze gezondheid?

In deze What the Health?! duiken we in de wereld van markt versus betutteling. Samen met Elles Breebaart (projectleider Gezondheid bij Provincie Noord-Brabant) verkennen we de grenzen en invloedssfeer van onze overheid. Waar ligt jouw grens?

Type event Talk
Datum & tijd

19 Jun 2023 - 12:00 - 13:00

Onderdeel van Embassy of Health
Event
What the Health?! #3 – Marktwerking of betutteling…
Onderdeel van Embassy of Health

Onder de noemer ‘What the health?!’ neemt de Embassy of Health je maandelijks mee voor een dosis inspiratie tijdens de lunch. Rake vragen over gezondheid en zorg, waar we ons in een uur over buigen én waar we door een ontwerpersbril naar kijken.

De digitale deuren zijn 5 min voor tijd open!
Klik op de aanmeld-button voor de deelname-link (Zoom).

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube