Terugkijken: WDE Talks @ Pakhuis de Zwijger: Health

Chronic Health – Happily ever after?

Type Actueel
Gepubliceerd op 27 november 2020
Onderdeel van Embassy of Health
Actueel
Terugkijken: WDE Talks @ Pakhuis de Zwijger: Health
Onderdeel van Embassy of Health

In de uitzending blikken we met tafelgasten Gjilke Keuning, Fenna Heyning en Matthijs van Dijk terug op de Embassy of Health. Met de online tentoonstelling Chronic Health: Happily ever after? toonden we inspirerende voorbeeldprojecten die verbeelden hoe onze samenleving en zorg er uit kan zien. Soms heel dichtbij, waarin de kwetsbaarheid van het leven getoond wordt. Soms een speculatief beeld van hoe ons zorgsysteem eruit kan zien, waarbij we ons de vraag moeten stellen of dit is wat wij willen.

Naast een terugblik op de tentoonstelling en het programma, gaan we met de tafelgasten in gesprek over de toekomst. De ontwerpers dragen met hun ontwerpen bij aan het verbeelden van de toekomst. Wat is ervoor nodig om deze toekomst ook te realiseren? Daarbij staan we niet alleen stil bij systeemveranderingen, maar ook bij de inrichting van onze maatschappij en de rol die wij -als mensen- spelen. En zijn we met elkaar in staat om een duurzaam ecosysteem in te richten, met een meer integrale blik op gezondheid en zorg?

Benieuwd naar meer? Bekijk de volledige reeks hier terug!

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube