Welkom bij
The Embassy of Water

De Embassy of Water kijkt naar maatschappelijke kwesties die alles te maken hebben met waterkwaliteit en watercirculariteit. Binnen deze Embassy werken ontwerpers samen met verschillende waterpartners. Dat resulteert in een creatieve Water Hub waarin waterprofessionals en bezoekers op nieuwe ideeën kunnen komen. Samen op weg naar een zelfvoorzienende, circulaire, duurzame waterketen.

Voorgaande jaren

De partners van deze Embassy zoeken naar manieren om duurzamer om te gaan met water. Wat doen we met medicijnresten in het water? Zijn we ons er bewust van dat we zuiver bronwater gebruiken om de wc door te trekken? En hoe kun je regenwater opvangen en gebruiken in je eigen tuin?

We nemen water uit de kraan vaak voor lief. Maar door klimaatverandering en vervuiling is schoon water steeds minder vanzelfsprekend. We moeten er gezamenlijk voor zorgen dat we nu en in de toekomst beter met water omgaan. Waterkwaliteit en het (her)gebruik van water zijn thema’s waar veel partijen aan werken. Design biedt verrassende oplossingen voor veelbesproken thema’s. Ontwerpers kunnen daarom met hun grensverleggende manier van kijken, een belangrijke bijdrage leveren aan een omslag in de manier waarop we omgaan met water.

Voorgaande jaren
Programma

Op dit moment is er geen programma voor deze Embassy. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven of lees hier wat we voorgaande jaren hebben gedaan.

2019
Water... het lijkt vanzelfsprekend, maar dat is echt niet zo
View the longread
2018
Ideeën voor een watervriendelijke stad
View the longread
Topics
Toon enkel:
  • Longread
  • Nieuws
  • Podcast
  • Video
Video

Terugkijken: Virtuele conferentie ‘De kunst van richting te veranderen’

19 jun 2020

Ontmoet het team achter de Embassy of Water

8 okt 2019
Longread

Water… het lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar dat is echt niet zo

7 okt 2019
Nieuws

Deze ontwerpers helpen ons op weg naar een duurzame, watervriendelijke samenleving

4 okt 2019
Podcast

Water door World Design Embassies

23 sep 2019
Video

Gedragsverandering rondom water

6 sep 2019

Partners of Embassy of Water

Blijf op de hoogte.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

icon-arrow-thin icon-close-super-thin