World Design Embassies verbindt ontwerpers met organisaties en belanghebbenden om te kijken naar de uitdagingen die horen bij een snel veranderende wereld, en de rol die design hierin kan spelen. In deze podcast serie wordt gesproken over de uitdagingen waar zij tegenaan lopen en de oplossingen die ze voor zich zien voor een toekomstige maatschappij.

Health & Water

Wat kan de zorg leren van watermanagement? Dat is de vraag die centraal staat in het gesprek met Inge Kruit. Het watermanagement in Nederland is volledig anders georganiseerd dan de zorg: Inhoudsdeskundigheid is leidend, er is meer vertrouwen, het systeem is minder bureaucratisch en de regio staat centraal. Wat kunnen deze twee sectoren van elkaar leren? Bezoek de Embassy of Health en de Embassy of Water!

Podcast icon-label-soundcloud

Mobility

In de podcast van de Embassy of Mobility spreken we allereerst met Marcel van Beek van goinGDutch, een programma dat zich inzet om het fietsverkeer rondom Schiphol te stimuleren. Onder de naam goinGDutch worden er vele verschillende features ontwikkeld, van een app tot aan speed regulation zones.

Drone delivery, een deelauto of de bus nemen: alles komt samen op een Smart Mobility Hub. We spreken Wessel van Beerendonk van Studio RAP over deze hubs voor het openbaar vervoer: fysieke plekken waar verschillende functionaliteiten en modaliteiten samenkomen.

Podcast icon-label-soundcloud

Food

Voor deze podcast gingen we het gesprek aan met Chloé Rutzerveld en Hendrik Coetzee. Beide ontwerpers waren dit jaar onderdeel van de Embassy of Food. We spreken Chloé over diverse food gerelateerde onderwerpen zoals verspilling, voedselbewerking, het plezier van eten, smaken en nieuwe technieken. En waar kunnen ontwerpers nu precies het verschil maken en van toegevoegde waarde zijn? Met Hendrik Coetzee spreken we over zijn project MINI MEET. MINI MEET is een tentoonstelling die creatief denken stimuleert en oplossingen biedt bij het houden van 1,5 meter afstand bij ontmoetingen, zónder de sociale aspecten van een ontmoeting te verliezen.

Podcast icon-label-soundcloud

Food

Het verschil proeven tussen melk van een koe in De Beemster in de polders van Noord-Holland en melk van koeien uit Drenthe: het is zeker mogelijk. We spreken in de podcast van deze week met systeemontwerper Sietske Klooster over de Melksalon. De Melksalon begon vanuit de vraag of de zuivelsector in beweging te brengen was om technieken te ontwikkelen waarin de steeds wisselende samenstelling van melk tot zijn recht zou komen, zodat je het werk van de boer kunt gaan proeven. Tijd dus om met nieuwe ogen naar melk te kijken. Klik hier voor meer informatie over de Embassy of Food!

Podcast icon-label-soundcloud

Safety

Met een nieuw What If Lab in het vooruitzicht, blikken we terug op het What If Lab van de Embassy of Safety in 2019. Binnen What If Labs ontwikkelen ontwerpers samen met bedrijven of overheiden concrete oplossingen voor actuele vraagstukken.

We spreken Daan Wubben over zijn project De Klokkenluiders dat hij ontwikkelde in samenwerking met burgemeester Jan Boelhouwer (Gilze en Rijen). Verder spreken we Emma Verhoeven van Extra Practice over het project E-ROB dat winkelfraude moet terugdringen en werd ontwikkeld samen met de gemeente Haarlem.

Podcast icon-label-soundcloud

Water

In deze podcast spreken we met Bernhard Lenger en Anne van Strien over hun twee projecten binnen de Embassy of Water. Beiden stellen de volgende vraag: Hoe gaan we om met water, zodra we water op de eerste plaats zetten? Vanuit nieuwe perspectieven kijken ze naar de relatie tussen mens en water, en hoe ze een bijdrage kunnen leveren aan het herstellen daarvan.

Podcast icon-label-soundcloud

Circular and Biobased Building

In deze podcast spreken we met Basse Stittgen over zijn project “How do you like your eggs?” en met Anton Maertens van BC Materials (een spin-off van BC Architects). Beiden maken onderdeel uit van The Exploded View waarbij gekeken wordt hoe je met circulaire toepassingen en biobased materialen een huis opnieuw kunt opbouwen. De een met afgekeurde eierschalen, de ander met leempleister. Klik hier voor meer informatie over de Embassy of Circular and Biobased Building!

Podcast icon-label-soundcloud

Food & Health

Luister hier de derde WDE podcast waarin we het hebben over projecten die zich bevinden op het snijvlak van Food en Health. We spreken met Naomi Jansen van De Voedselapotheek en met Danielle Roberts van Magic Tea. Bezoek de Embassy of Food en de Embassy of Health!

Podcast icon-label-soundcloud

Health

Visuele medische metrolijnen, of ontmoetingen tussen ouderen en hun omgeving ontwerpen. Beiden zijn projecten die je dit jaar vindt binnen de Embassy of Health tijdens Dutch Design Week 2020. We gaan in gesprek met Jasper Brands, creatief directeur van Panton, ontwerpstudio voor de zorg, en met ontwerper Joost van Wijmen, initiatiefnemer van het project ENCOUNTER. Klik hier voor meer informatie over de Embassy of Health!

Podcast icon-label-soundcloud

Rethinking Plastic

Hoogste tijd om anders naar plastic te gaan kijken. We trappen af met ontwerpers Shahar Livne en Iris Bekkers die beiden betrokken zijn bij de Embassy of Rethinking Plastic.

Podcast icon-label-soundcloud

Deze podcastserie wordt gemaakt in samenwerking met Jean-Paul Linnartz van Radio4Brainport.org.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube