De weg naar een biobased paviljoen

Hoe verminderen we de uitstoot van CO2?  Wat doen we met restproducten uit de landbouw? Hoe gaan we om met bodemdaling én zeespiegelstijging? Wat is de esthetische waarde van biobased materialen? Het zijn slechts enkele van de vele vragen die het unieke project The Growing Pavilion voorafgaand aan en op Dutch Design Week 2019 onderzocht.

Type Actueel
Gepubliceerd op 28 november 2019
Onderdeel van Embassy of Circular & Biobased Building
Actueel
De weg naar een biobased paviljoen
Onderdeel van Embassy of Circular & Biobased Building

Gedreven door een sterke noodzaak en de behoefte een nieuwe manier van denken en doen aan te jagen, zijn Company New Heroes en Dutch Design Foundation met partners uit de wereld van design, architectuur, bouw, overheid en onderwijs de uitdaging aangegaan om een iconisch bouwwerk te realiseren dat volledig bestaat uit biobased materialen. Zo lokaal mogelijk gesourced, want de Nederlandse bodem en kennis zijn bijzonder rijk. Negen dagen lang was dit landmark te zien en te beleven in het kloppende hart van DDW; op het Ketelhuisplein, als onderdeel van de Embassy of Circular & Biobased Building.

“Naast het brengen van urgentie en hoop stellen we ons met het paviljoen ook kwetsbaar op. We doen letterlijk en figuurlijk een boekje open over onze zoektocht in de wereld van het Biobased bouwen”, vertelt Lucas De Man. In deze documentaire neemt Company New Heroes je mee op de weg die is afgelegd om tot dit adembenemende paviljoen te komen.

Nieuwsgierig geworden naar The Growing Pavilion? Lees hier meer of volg The Growing Pavilion op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube