Steden zijn in trek. Ze functioneren wereldwijd als economische motor en als aanjager van innovatie en bedrijvigheid. Zeker Eindhoven timmert als centrumstad van hightech hotspot Brainport enorm aan de weg, met al meer dan tien jaar een hogere economische groei dan het landelijk gemiddelde. Dat zorgt voor een dynamiek op het gebied van mobiliteit, wonen, werken, recreëren en verblijven.

Tegelijkertijd worden steden – ook Eindhoven –  geconfronteerd met grote uitdagingen op het gebied van klimaatverandering, forse keuzes lijken onvermijdelijk. Nieuwe vormen van mobiliteit en technologie versnellen dit proces.

Tot slot de betaalbaarheid van de stad. Hoe blijft die van iedereen en hoe kan iedereen blijven meedoen in tijden dat sociale tegenstellingen lijken te verscherpen?

Eindhoven sessies

Kortom, hoe geven wij de stedelijke toekomst vorm? Eindhoven staat voor een schaalsprong, hoe worden deze ontwerpvragen meegenomen in deze ontwikkeling?

Tijdens Dutch Design Week organiseerde de gemeente Eindhoven, de Dutch Design Foundation en Architectuurcentrum Eindhoven: De Eindhoven Sessies, een viertal digitale dialogen over deze stedelijke uitdagingen.

De Eindhoven Sessies werden verzorgd vanuit het Provinciehuis in Den Bosch, en gepresenteerd door bouwkundige én theatermaker Sophie Stravens.

 

Afgelopen

Partners of De Eindhoven Sessies

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube