World Design Embassies groot succes op Dutch Design Week 2021

Het zit erop. Met acht World Design Embassies (WDE) vol inspirerende projecten en inhoudelijke conferenties, was Dutch Design Week (DDW) 2021 een groot succes! Hoewel het Eindhovense festival is afgelopen, gaan de Embassies gewoon door. Vanaf november start er weer een nieuwe reeks WDE Talks in Pakhuis de Zwijger en ook online valt er nog genoeg te ontdekken.

Type Actueel
Gepubliceerd op 26 Oktober 2021
Actueel
World Design Embassies groot succes op Dutch Design Week 2021
Onderdeel van
Het Labyrint: Ex Voto by Folkert de Jong - credits: about.today

WDE gaat online verder

De fysieke Embassies op DDW21 zijn inmiddels afgebroken, maar op onze website presenteren alle Embassies een uitgebreide Virtuele Expo. Ontdek meer over de makers en achtergronden van de verschillende getoonde projecten en verdiep je nog eens in de Embassy thematieken. Klik op een van de Embassies in dit overzicht en bezoek de virtuele expositie. Dit kan nog tot het einde van dit jaar. Naast de Embassies vind je hier ook Het Labyrint, van voormalig Rijksbouwmeester Floris Alkemade, terug als virtuele expo.

Curator Tours

Ben je naast de virtuele expo’s benieuwd wat de curatoren je kunnen vertellen over de projecten in de Embassies? In de videoserie ‘Curator Tours’ nemen ze je mee langs een aantal uitgelichte werken. Je vindt ze hier (tip: filter op ‘video’).

De Toekomst van Nederland (v.l.n.r. Nicky Liebregts, Francesco Veenstra, Mirthe Frese, Floris Alkemade, Jan Rotmans) - credits: about.today

DDW TV: De Toekomst van Nederland

Als onderdeel van DDW TV, presenteerde WDE het programma ‘De Toekomst van Nederland’. Met experts uit verschillende hoeken, onderzochten we de rol van ontwerp bij het vormen van die toekomst. Moderator Mirthe Frese, ging in gesprek met transitiedeskundige Jan Rotmans, DDW ambassadeur Floris Alkemade, Rijksbouwmeester Francesco Veenstra en social designer Nicky Liebregts. Bekijk De Toekomst van Nederland.

De Embassy conferenties in het kort

Heb je tijdens DDW een Embassy conferentie gemist? Lees hier de terugblik van de Embassy of Safety – Conferentie, waar verrassende veiligheid wordt verteld door een ex-crimineel en een jonge cyber-agent. Of lees hoe we met elkaar de toekomst van mobiliteit kunnen bepalen in de terugblik van de Embassy of Mobility – Conferentie. Meer weten over de mogelijkheden voor de supermarkt van de toekomst? Lees de terugblik van de Embassy of Food – Conferentie. Benieuwd wat jouw rol is in de transitie naar chronische gezondheid? Lees dan de terugblik van de Embassy of Health – Conferentie.

Nieuwe reeks WDE Talks @ Pakhuis de Zwijger!

Vanaf november beginnen we weer met een nieuwe reeks WDE Talks in Pakhuis de Zwijger. Noteer de volgende datum alvast in je agenda; op 11 november trappen we af met de eerste aflevering over de Embassy of Water. Lees hier meer.

Podcast 3 - Esther Jongsma en Dries van Wagenberg

De Tekentafel: Wat betekent goed opdrachtgeverschap?

Vlak voor DDW lanceerden we, in samenwerking met Eindhoven Design District, de nieuwe podcast serie ‘De Tekentafel’. Maandelijks volgt er een nieuwe aflevering. In de nieuwste aflevering buigen we ons over goed opdrachtgeverschap: Wat zijn de belangrijkste factoren voor een succesvolle samenwerking tussen ontwerpers, opdrachtgevers en eindgebruikers? Ontwerper Esther Jongsma (VANTOT) en programma manager Dries van Wagenberg (What if Lab) schuiven aan bij Niels Guns in de derde aflevering van De Tekentafel!

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube