Rethinking Plastic Podcast

Ook dit jaar laten we binnen de podcastserie van World Design Embassies ontwerpers aan het woord over hun werkwijze, visie en projecten. We trappen af met ontwerpers Shahar Livne en Iris Bekkers die beiden betrokken zijn bij de Embassy of Rethinking Plastic.

Type Actueel
Gepubliceerd op 13 Oktober 2020
Actueel
Rethinking Plastic Podcast
Onderdeel van
Podcast icon-label-soundcloud

Iris Bekkers | ReMask
ReMask is een medisch mondmasker met een actief koolfilter, dat in principe tot 99% van de deeltjes, ziekteverwekkers en virussen kan tegenhouden. De filters kunnen worden gereactiveerd en steeds opnieuw gebruikt, bijvoorbeeld via een abonnement. Veilig, circulair en lokaal geproduceerd.

www.irisamber.com

Shahar Livne | Lithoplast
Shahar Livne heeft plastic op de stranden in Nederland en Israël opgegraven en bedekt met steen- en marmergruis, bijproducten van de kolenmijnbouw en baksteenindustrie. Met hitte en druk bootste ze metamorfisme na, het geologische proces dat de vorm en textuur van gesteente verandert. In de verre toekomst, wanneer we zijn gestopt met het produceren van plastic, kunnen we dit ‘Lithoplast’ delven.

www.shaharlivnedesign.com

Luister de volledige podcast serie!

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube