Embassy of Circular & Biobased Building op DDW

De Embassy of Circular & Biobased Building organiseert tijdens Dutch Design Week verschillende exposities. Het belangrijkste project, The Exploded View – Beyond Building, is te bewonderen op het Ketelhuisplein op Strijp-S. Dit levensgrote biobased huis prikkelt al je zintuigen en toont je de circulaire toekomst.

Type Actueel
Gepubliceerd op 30 september 2021
Onderdeel van Embassy of Circular & Biobased Building
Actueel
Embassy of Circular & Biobased Building op DDW
Onderdeel van Embassy of Circular & Biobased Building

“Je loopt door het huis en kunt alle materialen zien, voelen en ruiken”, zegt Lucas De Man van Biobased Creations, curator van de Embassy of Circular and Biobased Building. “Elke kamer heeft een eigen verhaal.” Ben jij geïnteresseerd in de specifieke verhalen achter de thema’s en de materialen die je in het huis terugziet? Gedurende de DDW zijn er storytellers aanwezig die je meenemen in de nieuwe wereld van circulair bouwen en geven antwoord op al je vragen. 

Digitale tours

Struin jij liever zelf door het huis? Dat is ook geen probleem. Alle kamers en materialen zijn voorzien van een QR-code. Even scannen en je hebt alle achtergrondinformatie bij de hand. Zo kun je alles op je gemakje bekijken en eventueel zelfs thuis terugzoeken. Het biobased huis is ook digitaal te bezoeken. Je kunt online een complete tour door het huis volgen. “Op deze manier is ons biobased huis voor iedereen toegankelijk”, stelt De Man. 

Schaalmodel 

The Exploded View – Beyond Building is niet het eerste circulaire en biobased huis dat de ontwerpers maken. Vorig jaar werkten zij aan The Exploded View – Materials and Methods, een schaalmodel van het circulaire huis. Ook dit model is dit jaar nog te zien op DDW, je vindt het in The New Block op Strijp-S.

Inspiratiebron 

Het doel van de expositie is om jou na te laten denken over de toekomst. Hoe ziet jouw huis er in de toekomst uit? En wat vind jij echt belangrijk als het gaat om wonen? De Man: “Het huis is gaaf om te zien. Het geeft hoop, energie en inspiratie voor de toekomst. Wij laten zien dat we op grote schaal circulair en biobased kunnen bouwen.”

Wil je nog verder de diepte in over circulair en biobased bouwen? Naast de exposities worden er tijdens DDW ook nog bijeenkomsten, zoals talks en lezingen, georganiseerd. Kijk voor een overzicht van het programma op de Embassy pagina van de Embassy of Circular & Biobased Building.

The Exploded View – Beyond Building is van 16 t/m 24 oktober te zien op het Ketelhuisplein.

Downloads

  • DDW plattegrond 0.43mb Download
The Exploded View: Beyond Building by the Embassy of Circular & Biobased Building
The Exploded View: Beyond Building - credits: Biobased Creations
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube